Esin Gençel- Forum Bornova ve Otia Ajans işbirliği ile "Sıkıysa Topuklu Giy" projesi, son yıllarda Türkiye'de kadınlara yönelik şiddetin artarak devam etmesi ve konunun toplumda yeteri kadar ses bulmaması üzerine kamuoyunun ilgi ve dikkatini bu konuya çekmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tanınmış birçok sanatçının katılımı ile Forum Bornova'da gerçekleşti. Pekçok ünlü sanatçının desteklediği projede Bülent Fil, Barbaros Şansal, Metin Yıldız gibi isimler kadınların bile giymekte zorlandığı topuklu ayakkabılarla, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Forum Bornova ve Otia Ajans, Amerika'da 10 yıldır düzenlenen"Walk a le In Her Shoes" projesinin bir benzerini "Sıkıysa Topuklu Giy" adı ile gerçekleştirdi. Kadına yönelik şiddete dur demek için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesine gönüllü olarak tam destek veren isimler ise Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Özdemir Nutku, İdil Çeliker, Uğur Çavuşoğlu, Barbaros Şansal, Metin Yıldız, Ececan Gümeci, Tolga Güleç, Yıldız Çağrı Atiksoy, fotoğrafçı Erol Atar, Şenol İpek, Yusuf Azuz, Engin Koç, Şevket Çapkınoğlu, Burak Alkaş, Bülent Fil, Ceylan Saner, Nuri Alço, Mahmut Hekimoğlu, Serhat Kidil, Tarık Mengüç ve Didem Gürüzümcü oldu. Şiddet mağduru olan kadınlar için de bir yıldızın verildiği ödül töreninde son yıllarda Türkiye'de kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çekildi. Projenin amacının sadece organizasyonun ses getirmesi ve verilmek istenen mesajı topluma ulaştırmak olmadığı, erkeklerin de kadına uygulanan şiddetin çözüme kavuşması için etkin rol oynamaları olduğu dile getirildi.

Forum Bornova'nın İzmir Amatör Fotoğrafçılar Derneği ve Otia Organizasyon işbirliği ile 12 Ocak-20 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen ve kadınların toplumda karşılaştığı, yaşadığı sorunların tema olarak belirlendiği "Sıkıysa Topuklu Giy" fotoğraf yarışmasının sonuçları ise 1 Mart'ta belli oldu. Yarışmada birinciliği İsmet Danyeli, ikinciliği Egemen Ergin ve üçüncülüğü Canan Çiçek kazandı. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 08-24 Mart 2012 tarihleri arasında Forum Bornova'da görülebilecek.