Yerel yönetimlerin kent ekonomisine ve sosyal yaşama verdiği katkıların en güzel örneklerinin yaşandığı Konak’ta kadınlar mutluluğu elleriyle işledi. Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinde kurslara katılan kadınlar el ele verdi, üretim ve dayanışmayı birleştirdi.

Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyerleri de mutluluğu nakışa, örgüye yansıttı. Kurdele nakışı, dikiş ve şiş örgücülüğü kurslarında kadınlar üretim ve paylaşımı bir arada yaşadı. Konak Belediyesi’nin düzenlediği kurslarda ürettikleriyle para kazandıklarını, sağlam arkadaşlıklar kurduklarını ve dertleşme fırsatı bularak rahatladıklarını anlatan kadınlar, evlerine mutlu döndüklerini vurguladı. Kursiyerlerden Demirhan Azak, duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan Bey’e bize bu imkanları sağladığı için çok teşekkür ederiz. Evde oturup komşularla dedikodu yapmaktan ya da sağa sola gitmektense buraya gelip hem eve katkıda bulunuyoruz hem de biz eğleniyoruz. Böyle bir ortamda bulunduğumuz için mutlu oluyoruz.”

“Üreten kadınız”

İsmetpaşa Semt Merkezi’nde kurdele nakışı kursuna katılan Gül Yıldız da kursta hazırladıklarını satarak ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti ve şunları söyledi:
“Bize böyle bir ortamı sağladığı için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten işlerimiz çok güzel. Hocalarımız çok iyi. Arkadaşlar işlerimizi görüp beğeniyorlar, bunun üzerine satıp ailemize eşimize destek oluyoruz. Açıkçası, üreten kadınız.”
   
Başkan Tartan: Üretim yaşamın kendisidir

Konak’ın İzmir’in gülen yüzü olmasında en büyük payın kadınların olduğunu dile getiren Başkan Tartan, desteğinin süreceğini belirterek şöyle konuştu:
“İzmir kadını her zaman dik duruşuyla örnek olmuştur. Biz sadece onların içinde zaten var olan gücü ortaya çıkardık. Üretim yaşamın kendisidir. Kadınlarımız da üreterek, emekleriyle, sevgileriyle yaşamı daha anlamlı kılıyorlar. Onların mutluluğu, önce ailelerine sonra da kentin bütününe yansıyor.”