Urla Belediyesi Başkan Yardımcıları, müdürlerin de katıldığı sohbet toplantısında Urla’nın tarihi “Malgaca Pazarı”, Arasta ve Mermerli Çeşme Sokakları ve çevresindeki istekleri Başkan Sibel Uyar’a aktaran esnaf, merkezi noktalarda yayalaştırmanın da şart olduğunu söylediler.  

Üretimi büyütüyoruz

Esnafın 3 yıldır yapılan ve kente büyük kazanç sağlayan Uluslararası Enginar Festivali ve diğer tanıtım çabaları ile teşekkür ettiği Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentin sanayisinin olmadığına dikkati çekti, şunları söyledi:

“Enginar festivali ile sadece geçtiğimiz yıl ekim alanları yüzde 42 arttı. Festivalimiz Türkiye sınırlarını aşan bir tanınırlık yarattı. Biz bu çabalarımıza sadece bir festival, şenlik olarak bakmıyoruz. Çünkü, Urla’nın en büyük üstünlüğü turizm. O da yaz turizmi değil. Sadece 2 ay yapılan turizmin bize yararı olmaz. Ve bizler Gastronomi Turizmi’nde önemli bir adım attık. Bu yıl da Enginar Festivali daha da iyi olacak. Kuşçular Köyümüzde yaptırdığımız Soğuk Hava Deposu ile birlikte bu yıl ekim-üretim alanları daha da arttı. Henüz resmi rakamları almadım ama her yerde enginar dikiliyor. Böylesine bir değerimiz hem çiftçimize hem de onu satan esnafımıza büyük katkı sağlıyor. Bizim festivalden anladığımız üretim ve ekonomik kazancı kentimize getirmektir.”

Yarımada Oyunları yapılacak

Geçmişte Urla esnafına büyük katkı sağlayan Yarımada Oyunları’nın bu yıl yeniden başlatılacağını ve Urla’da yapılacağını da belirten Başkan Sibel Uyar, Urla Merkezi’ndeki tarihi dokunun yüzey anlamında iyileştirilmesi için İzmir Valiliği’nden destek aldıklarını anlattı. Başkan Uyar, fiziki yatırımların da hem ilçe, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle hızla yapıldığına işaret ederek, “Urla hızlı göç alıyor. En büyük çabamız Urla’nın dokusuna zarar verilmeden gelişmesini sağlamak. Bizler taş ocağı istemiyoruz. Üstünlüklerimiz belli. Bunları koruyarak gelişeceğiz” diye konuştu.