Doğal ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal bilincin oluşması amacıyla "Yaşamı sanata dönüştürmek için 7'den 70'e herkese yoga" sloganıyla I. Urla Yoga Buluşması'nı düzenlediklerini ifade eden Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu buluşmanın açılış bölümüne katılarak tüm katılımcılara güzel bir gün diledi.

Urla Eski Tamirhane binasında sabah saatlerinde başlayan Yoga Buluşması'nın ilk etkinliği fizyoterapist Emine Arzu Ertürk'ün bedeni en sağlıklı biçimde kullanma becerisini yoga teknikleriyle birleştirerek kaliteli bir yaşam sürmek gerektiğine ilişkin konuşmasıyla başladı.

İzmir ve Urla'da faaliyet gösteren yoga okullarının ve bu okulların misafir hocaları olan Ülkü İlçe, Ayşegül Alyanak, Gülseren Alçı, Mukadder Akay, Hale İlkay Kılıç ve Emine Arzu Ertürk eşliğinde meditasyon, dans yogası, kahkaha yogası, sevgi yogası, kalp yogası gibi yogalar yapılarak, sağlıklı olmanın aynı zamanda kişisel bir seçim olduğu ve sağlıklarını koruyabilmek için neler yapılabileceği konusunda farkındalık yaratıldı. Nefes tekniklerinin ardından vücut çalıştırma teknikleri sayesinde fiziksel yorgunluklarını atan Urlalılar, gevşeme teknikleriyle de stres, gerilim gibi ruhi bunalımlarından arınıp, ardından zumba eğitmenleri Serap Özgül ve Dilek Arca eşliğinde dans ettiler.