Esin Gençel- Karabağlar’da partililerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, büyük sevgi gösterisi ile karşılaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören alanına gelmeden önce Karabağlar Belediyesi’nin hizmete açtığı Bozyaka Pazaryeri ve ilçedeki öğrencilere dershane hizmeti veren KARBEM’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Karabağlar Düğün Salonu’nda düzenlenen törende partiye yeni kayıt olan 400 vatandaşa rozet taktı.

İktidar değişmeli

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın temel atma töreninden önce alanda bulunan Madımak Şehitleri anısına yapılan heykelinde açılışını gerçekleştiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, temel atma töreninden önce Karabağlar halkına seslendi. Türkiye’nin sorunları olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ama bunun çözümü de var. Bunun çözümü sorunların odağı olan iktidarı değiştirmekten geçer. Onun yolu insan odaklı siyasetten, demokrasiden çağdaşlıktan geçer. Onu yolu 75 milyon yurttaşın aynı gözle görmekten geçiyor. Onun yolu yüreğinde insan sevgisi olan başkanlar Türkiye’yi ayağa kaldıracak bir yönetime ihtiyaç var. Hep beraber düşüneceğiz. Türkiye neden bir darboğazın içine itildi? Huzuru ve barışı egemen kılmamız gerekiyor” diye konuştu.

AKP’liler yeşile düşman

Kentte oturmanın sadece apartman dairesinde oturmak olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gözümüzün yeşillik alanı aradığında bulmaktır. Ondan başkanlarımız yeşil alan kazandırmak için çabalıyor. Biz yeşile önem veririz. AKP’liler de yeşile düşman nerde yeşil görseler oraya bina dikme peşindeler. İzmir’deki bütün belediye başkanlarımızı sizlere verdiği hizmetlerden ötürü kutluyorum” dedi.


Halk için çalışıyoruz

Belediyeciliğin CHP’nin işi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Başkanlarımız halka nasıl hizmet ediyor, her şey ortada. Burada Anadolu’nun her kesiminden insan barış içinde yaşıyor. Buradaki insanlar başkanına güveniyor. Belediye başkanı halkı ile kucaklaşmış durumda. Sıtkı Başkan örnek bir belediye başkanı. Belediyecilik bizim işimiz. Çünkü biz halk için çalışır, onlar için üretiriz. Çünkü biz halkı dinleriz. Onun için söylüyoruz CHP’liler sosyal belediyecilik yapar. İnsana hizmet eder. Bu amaç için yola çıktık. Bu amaçla yürüyoruz” diye konuştu.


Farkı 50 Bine Çıkartacağız


‘Karabağlarda oturan vatandaşlar minnet borcum var’ diyerek başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “ Biz belediye başkanlığına aday olduğumuzda CHP AK Parti’nin gerisindeydi ancak biz seçimleri kazandık. Hem de 30 bin oy farkla kazandık. 2014 seçimlerinde bu farkı 50 bine çıkartacağımıza namus sözü veriyorum. Karabağlar’ı sadece Cennetçeşme gibi görenler var. 20 kişiyi toplayıp kentsel dönüşümü anlatıyorlar. Sonra ‘seçim startı’ verdik diyorlar. Yemin ediyorum en zor alacakları yer burası” dedi.

Türkiye’ye örnek proje

Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olacak projede, 3 bin metrekare alana, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina projenin en önemli detayı… Uzundere Rekreasyon Alanı’nın diğer bölümlerinde ise 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir terasları olacak. Proje yaklaşık 10 ayda, tamamlanarak ve hizmete açılacak. Tören alanındaki vatandaşlar da Onur Akın konseriyle keyifli saatler yaşadı.