Şube Başkanı Satılmış Pekgöz, Başkan Yardımcısı Turabi Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Akdeniz, Hasan Doğan ve Fahri Aktaş'ın da katıldığı ziyarette, Alevi vatandaşların karşılaştığı sorunlar dile getirilirken Genel Başkan Ercan Geçmez, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na Karabağlar'daki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Selvitopu da Uzundere'de Alevi vatandaşlarımızın yaşam biçimlerine uygun modern bir cemevi yapılması için proje çalışmalarına başladıkları müjdesini verdi.

Ziyarette Başkan Geçmez özellikle Alevi vatandaşların ülke genelinde zaman zaman ciddi sorunlarla karşılaştığına vurgu yaparak Başkan Selvitopu'nun ise Karabağlar'da yaşayan Alevi vatandaşlara hizmetleriyle önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Ziyarette ayrıca Geçmez, Uzundere'de bulunan cemevinin yıkılarak bölgenin tarihi dokusuna uygun yeni bir cemevi yapılması talebinde bulundu.

480 bin nüfusa eşit hizmet

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Karabağlar'da yaşayan 480 bin vatandaşa eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini, çalışmaları bu doğrultuda sürdürdüklerini belirterek, diğer vatandaşlarımıza olduğu gibi Alevi vatandaşlarımızın da sorunların çözümünde destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Selvitopu, bugüne kadar gerçekleştirilen hizmetlerde camilerin de bakım ve onarımlarını yaptıklarını, olanaklar ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Selvitopu ayrıca, önümüzdeki günlerde de Refet Bele Mahallesi'nde içinde taziye evi ve mescidin de olduğu tesisi Karabağlar halkının hizmetine açacaklarını hatırlatarak, "Bu ve bu tür tesisleri yaymak genel hedefimiz olacaktır. Ayrıca, Uzundere'de Alevi vatandaşlarımızın yaşam biçimlerine uygun modern bir cemevi yapılması için proje çalışmalarına başladık." dedi.