Esin Gençel-İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 hazırlıkları çerçevesinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde EXPO gönüllüleriyle bir araya geldi. EXPO 2020 için çalışmalara devam ettiklerini belirten Kıraç, "EXPO 2020 gönüllüleri ile ilk kez bir araya geliyoruz. Ama bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. EXPO'yu biz İzmir olarak en iyi algılayan şehiriz. Bu kadar çok istekli EXPO gönüllüsünün İzmir'den daha fazla sahipleneceğini düşünmüyorum. İzmir'de 6 binin üzerinde sivil toplum kuruluşu var. Bu kuruluşları iyi şekilde değerlendirildiğimizde bunun ciddi bir güç olacağını biliyoruz. Teması sağlık olan bir EXPO'yu yapacağımız için termal tesisler bizim için çok önemli. Bu alandaki gücümüzü göstermeliyiz. EXPO ile İnciraltı'nda 270 hektarlık bir yeşil alanı İzmir'imize kazandırmış durumdayız" diye konuştu.

Kıraç, EXPO 2020'DE İzmir'in teması hakkında da bilgi verdi. Kıraç, "Temamız 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar ve Herkes İçin Sağlık'. biz temamızı herkes için sağlık söyleminden yola çıkarak doğru bir seçim yaptığımızı her fırsatta ve dış temaslarda çok iyi anlıyoruz. BM bin yıllık kalkınma hedeflerinin ana teması da herkes için sağlıktır. Dünya ülkeleri bir araya geldiğinde en çok işlenen ve takip edilen konu sağlıktır" dedi.

100 ülke ile temas kuruldu

EXPO 2020 adayları arasında İzmir'in bir adım önde olduğunu sözlerine ekleyen Kıraç, "EXPO konusunda 3 temas noktamız var. Yüzün üzerindeki ülkeyle teması tamamladık. 13 bakanlığımızda İzmir'in adaylığı için destek isteyecek. Başbakan, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı ve bakanlar her toplantıda İzmir lehine oy talebinde bulunuyor. 5 aday ülke var. Biz kendimize bakıyoruz. Hiçbir takım sahaya yenilmek için çıkmaz. En iyisi olma iddiasına sahip en tecrübeli ülkeyiz" diye konuştu.

Marka şehrimizi taçlandıracağız

İzmir'in marka şehir olma yolunda EXPO'nun kazanılmasının çok önemli olduğunu belirten Kıraç, "EXPO 202 kazanıldığın da İzmir'in marka şehir olması taçlandırılacaktır. İzmir Kalkınma Ajansı, üniversitelerimiz kendi çalışma yöntemleri ile Türkiye'nin parlayan ve dışa açılan kapısı olarak İzmir'i ileriye götürmek için çalışıyoruz. 25'e yakın uzmanımızla EXPO için çalışıyoruz" dedi.