Esin Gençel- Diyarbakır'a atanan Vali Cahit Kıraç, 21 Mayıs Salı günü İzmir'e veda edecek. İzmir'de son günlerini yaşayan Kıraç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve mülk amirleri ve eşleri için Balçova Termal Otel'de veda yemeği düzenledi. Yemekte duygu dolu anlar yaşanırken Kıraç çalışma arkadaşlarından helallik istedi. Diyarbakır'da görevine devam edecek olan Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığını bundan sonra gönüllü olarak destekleyeceğini söyledi. Kıraç, EXPO'yu İzmir'in kazanması için dua edeceğini ifade etti.

İzmir'in hedefleri var

Kıraç, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İzmir'in güzel yüzünü göstermek istiyordum. İzmir'in ülkemize katkıları ile ciddi anlamda ilerliyoruz. İlimiz için tüm arkadaşlarımla sevgiye dayalı saygılı bir disiplin içinde çalıştığımız bir ilişki kurduk. Amir insan, hataya ve hatalıya kayıtsız kalmadan çalışandır. İkaz ettiğim arkadaşım olmuştur. Ama hiçbir arkadaşımı şahsi ihtiraslarımla rencide etmedim. Kamu hizmetleri konusunda müdahale etmiş olabilirim. Bunun içinde özür dileyecek değilim. Önemli olan işin yürümesidir. İzmir her alanda hedefi olan bir şehir. Valilikte 6. ilim olan İzmir'de bayrağı en üst seviyeye kadar çıkarmak için çalıştım. Yeni gelecek arkadaşımıza da hayırlı olmasını diliyorum."

EXPO'ya gönül desteği


EXPO hakkında da konuşan Kıraç, "İzmir'in önünde önemli projeler var. EXPO ve İktisat Kongresi var. 6 yıl 3 aylık valiliğim süresince geride pek çok anı bırakıyorum. İzmir ile gönül bağımız devam edecek. EXPO bir insanlık projesi. İzmir için, lobicilik faaliyetleri devam ediyor. Bakanlarımız çalışıyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu projeye çok büyük önem veriyor. Böyle dev bir projenin kazanılması için çalışılıyor. Bende bundan sonra gönüllü olarak desteğime devam edeceğim" diye konuştu.

Tarafsız

İzmir İlçe Belediye Başkanları adına konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Vali Kıraç tam bir devlet adamıydı. Özlemini duyduğumuz tarafsız, bitmek tükenmek bilmeyen enerji ile çalışan bir insandı. İzmir adına üzülüyorum ancak ülkem için güzel bir haber. Barışın konuşulduğu bir dönemde Diyarbakır'da görevlendirilmesi Diyarbakır adına sevindirici. Yolu açık olsun. Bu devlet sayın Kıraç ve onun gibi insanlarla kazanmıştır" dedi.