Okul güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği olayı öğretmenler öğrenciler korku dolu gözlerle izlerken, öfkeli veli kimseye zarar vermeden diğer velilerin araya girmesiyle durduruldu. Öğretmenler iki ders sınıflara girmeyip olayı protesto etti.

Olay, dün saat 13.00 sıralarında Yenişehir semtindeki Barbaros Hayrettin İlkokulu’nda meydana geldi. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte 3-C sınıfı, öğretmenin isteği üzerine öğrencilerin daha rahat etmeleri için küçük ancak kliması bulunan başka bir dersliğe alındı.

BABA TEPKİ GÖSTERDİ OKULU BASTI


Ancak çocukların daha kötü sınıfa alındığını düşünen öğrenci velilerinden M.A.K., okula giderek Müdür Tuncay Şahin’le konuşmaya başladı. M.A.K.’nin küfürlü ve tehdit ederek konuşması üzerine müdür Şahin tepki gösterdi. Müdür Yardımcısı Çağlar Karataş’ın da, müdahalesiyle tartışma bir anda büyüdü. Yanında getirdiği bıçağı çıkaran M.A.K., küfür ve tehditler savurduğu müdür ve yardımcısını onlarca öğrenci, öğretmen ve velinin gözleri önünde kovalamaya başladı. Müdür ve yardımcısı okul koridorunda kaçarak canlarını kurtarırken, olay anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN ŞİKAYETCİ OLMADILAR


Diğer veliler ve eşi, duruma müdahale edip araya girdi ve M.A.K.’yı bahçeye çıkardı. Okulun karşısında bulunan karakoldan gelen polisler M.A.K.'yı gözaltına aldı. Denetimli serbestlik yasasından yararlandığı ileri sürülen M.A.K.’den, saldırıya uğrayan müdür ve yardımcısı, öğrencileri zarar görmesin diye şikayetçi olmadı. Bunun üzerine de M.A.K. serbest bırakıldı.

ÖĞRETMENLERDEN TEPKİ, VELİLERDEN DESTEK

Yaklaşık 800 öğrencisi bulunan okulda yaşanan bıçaklı saldırıya tepki gösteren öğretmenler de, bugün sabah ilk iki derse girmedi. Olayı protesto eden öğretmenlere veliler de destek verdi, öğrenciler ise bahçede 'Şiddet hayır' sloganları attı. Müdür ve yardımcısı, yaşanan olaydan büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Okul öğretmenlerinden Yusuf Altun, "Balıklar yüzmeyi, kuşlar uçmayı öğrendi ama bizler barışı öğrenemedik. En ufak bir olayda, anlamadan dinlemeden gelip şiddet uyguluyoruz. Bu olayın son olması için ve tepkimizi göstermek için de ilk iki saat arkadaşlarımızla derse girmedik. Velilerimizden de büyük destek aldığımız için mutluyuz" dedi.

Olaya tanık olan velilerden Ebru Selbes, "Belindeki bıçağı çıkartıp kimseyi dinlemeden saldırdı. Çok korktuk. Ya öğretmen ve çocuklarımıza bir şey olsaydı? Bu olayların okullarımızda yaşanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Yıldız Yatağanbaba ise, öğretmenlerinin arkasında olduklarını, bu olayları okullarında istemediklerini dile getirdi. Bu arada, okulda Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin de çalışma başlattığı bildirildi.