İlköğretim çağındaki çocukların bilgisayar ve internet kullanımındaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile Bornova Belediyesi tarafından başlatılan bilgisayar-internet kullanımı sözleşmesi uygulaması yarıyıl tatilinde hayata geçirildi. Okulların tatile girmesi ile çocukların bütün günlerini bilgisayar başında geçirmeleri bu proje ile önlenecek.  Proje kapsamında; ebeveyn ve çocuklar Bornova Belediyesi Altındağ Toplum Merkezine gelerek burada kendileri için hazırlanan sözleşmeleri imzalıyor.

Bu sözleşmede; hafta içi ve hafta sonu bilgisayarın kaçar saat kullanılacağı, verilen sözlere uyulacağı, bilgisayarın zararları ve yararları yer alıyor. Sözleşmenin imzalanması sırasında bir psikolog ve bir görevli de hazır bulunuyor. Belirtilen saatlere uyulmadığı takdirde çocuklar ve ebeveynler tekrar Altındağ Toplum Merkezi'ne gelerek görevli psikologla sözleşmeye neden uyulmadığı üzerine konuşuyor. Projenin amacının, ebeveynler ve çocuklar arasında güven ortamını güçlendirerek, belirli saatlerde bilgisayar kullanımını sağlamak ve zararlı sitelere girilmesinin önlenmesi olduğu belirtildi.

Çocuklarımızı korumayı amaçlıyoruz

Özellikle ilköğretim çağı çocuklarının fazla bilgisayar kullanmalarının ruh sağlığını zedeleyebildiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Çocukların bilgisayar kullanımı zaman zaman bağımlılık düzeyine ulaşıyor. Buna karşın ebeveynler çocuklarını bilgisayarın başından kolay kolay çekip alamıyorlar. Bu nedenle gerek anne babalara, gerekse  ilköğretim çağı çocuklarına yardımcı olmak üzere belediyemiz tarafından 'bilgisayar kullanım sözleşmesi' hazırlandı. Bu sözleşme ile çocuklar bilgisayar kullanımındaki temel ilkeleri, bilgisayar kullanımındaki riskleri ve bilgisayar kullanım sürelerini düzenleyen bir sözleşmeyi aileleriyle birlikte ve belediye uzman personelinin katıldığı bir oturumda imzalıyorlar. Bornova Belediyesi uzman personelinin katıldığı oturumda bilgisayar ve internet kullanımının taşıdığı riskler de tartışılıyor. Projemiz bilgisayar kullanımının çocuklarımızın ruh sağlığına vereceği zararları en aza indirmek ve bu konuda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor" diye konuştu.