İzmir Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Aycan Kurtcan, rekor ustası Hikmet Kandeydi ve Şampiyonaya katılan veteranlar, Başkan Tartan’a Şampiyonaya, atletizme ve veteranlara verdiği destek nedeniyle “35” numaralı sırt numarasını hediye etti. 

2014 yılında düzenlenecek 19’uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın bayrağını da İzmir’e getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şampiyon sporcuları bir kez daha kutladı ve şöyle konuştu:
“Veteranlar, atletizmdeki başarılarının yanı sıra genç sporcular için de büyük bir umut penceresi aralıyorlar. Yaşama bağlı olmak gelecek kuşaklara da bazı şeyleri iyi bir aktarım olarak iletebilmektir. Aslında buradaki tüm atletler sessiz sedasız, topluma çok önemli bir mesaj veriyor. O mesaj da sağlıklı olmak, hareketli olmak, barış içinde yaşamak.”

İZMAK Başkanı Aycan Kurtcan, Avrupa olimpiyatlarında Başkan Tartan’ın giyeceği formanın numarasını Türkiye Atletizm Federasyonu adına takdim etti ve şunları söyledi:
“Siz bizim özgürce koşmamızı sağladınız. Çok güzel bir şampiyona yaşadık. Şampiyonanın güzelliği kırılan rekorlardan belliydi. Biz sporla sağlıklı yaşama, EXPO’nun sağlık temasına da vurgu yapmak istiyoruz. ‘Hastaneler boşalsın, yeşil sahalar dolsun’ diyoruz”

Sağlıklı yaşamın sırrı spor ve zeytinyağı

85 yaş üstü grupta bile gençlere taş çıkartan derecelere imza atan veteran atletler, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını da açıkladı. Sporun insanı zinde tuttuğu ve mutlu ettiği konusunda hemfikir olan veteranlar, zeytinyağının da İzmir’in gençlik sırrı olduğunu açıkladılar.