İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın taksileri 21'inci yüzyıl teknolojisine kavuşturacak mobil aplikasyon altyapısı hazır. Kamu işbirliğiyle hazırlanan, bu yönüyle Türkiye'de bir ilk olan 'EnTaksi İzmir' 7 Ocak Salı günü Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek. Taksileri akıllı cihazlar ile internet üzerinden dijital ortamda da erişime açık hale getirerek geleceğe taşıyacak sistemin açılış düğmesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer basacak.

8 kişi binebilecek

Aynı gün bir ilke daha imza atılacak, İzmir VIP taksicilik ile tanışacak. VIP taksiler, İstanbul'dan sonra İzmir'de yola çıkacak. Lüks taşıma imkanı sunacak araçlarda aynı anda 8 kişiye kadar seyahat edilebilecek; TV yayını, internet bağlantısı, çay-kahve makinesi, buzdolabı, çelik para kasası bulunacak. VIP taksilere EnTaksi İzmir üzerinden ulaşılabilecek.

Engelsiz taksi de geliyor

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir taksilerinin 2020'ye çağ atlayarak girdiğini açıkladı. Anık, taksilerde akıllı teknoloji dönemini başlatma sözünü yerine getirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi, şunları söyledi: "Sunduğumuz hizmeti ve kendimizi günün koşullarına göre yenilememiz gerektiğini, küresel güçlerle ancak böyle rekabet edebileceğimizi açıklamıştık. Esnafımıza ve kamuoyuna verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bu yenilikçi tutumumuzu geçmişte de sergiledik; birçok yeniliğe, gelişime imza attık. Bu kez de İzmir taksilerini geleceğe taşıyacak sistemi kazandırdık. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi bünyesinde, kamu kurumları işbirliği ile hayata geçirdiğimiz teknolojik altyapımız sayesinde hizmet kalitemizi daha da yukarıya çıkarıyoruz. Esnafımızın kazancına göz diken küresel firmaların tehditlerine de en güzel cevabı vermiş oluyoruz. VIP taksinin hizmete girmesi de ayrı bir sevinç kaynağımız. Bu yeniliklere önümüzdeki günlerde engelsiz taksi eklenecek. Sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz engelsiz taksi, bedensel engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak."

EnTaksi İzmir'in çalışma prensipi

* Mobil aplikasyon üzerinden günün 24 saati bir tuşla taksi çağrılabilecek.
* Sistem en yakındaki taksiyi yönlendirecek.
* Taksi çağıran kişi, hangi aracın ve şoförün geleceğini sistem üzerinden görebilecek, şoför hakkında yorumları okuyabilecek.
* Kişi, kendisine gönderilen aracı istemezse başka taksi talep edebilecek.
* Gidilecek mesafeye ne kadar ödeneceği önceden bilinecek, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirilebilecek.
* Müşteriler, aracın temizliği ve şoförün davranışları hakkında puanlama ve yorum yapabilecek. Bu değerlendirmeler herkes tarafından görülebilecek.
* VIP taksi de sistem üzerinden çağrılabilecek.
* Engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak 'engelsiz taksi'ye de hizmete girdiğinde uygulama aracılığıyla ulaşılabilecek.
* İngilizce dil seçeneği sayesinde yabancılar sistemi kolaylıkla kullanabilecek.
* 0850 495 0 495 numaralı çağrı merkezinden de günün 24 saati destek alınabilecek.