İzmir'deki barajlarda su oranı azaldı. Balçova Barajı'nda doluluk oranı yüzde 10.27'ye düşerken, Tahtalı Barajı'nda yüzde 50.20, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda yüzde 16.06, Ürkmez Barajı'nda yüzde 41,96 ve Güzelhisar Barajı'nda yüzde 71.51 seviyesinde su belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Hayati Çelenk, özellikle Balçova ve Alaçatı Kutlu Aktaş barajlarında su miktarının oldukça düşük seviyede olduğunu ancak endişe edilecek bir şey olmadığını söyledi. Su mühendisliğinde yılbaşının 1 Ekim olduğunu belirten Çelenk, bu tarihte bir yağış gelmediğini ancak bunun gelmeyeceği anlamı taşımadığını söyledi. Önümüzdeki günlerde yağış beklendiğini belirten Çelenk, kışın depolanan sularla yazın kurak aylarda ihtiyaçların karşılandığını vurguladı. Çelenk, ocak ayını işaret ederek, bu ayda doluluk oranını yakalayacaklarını belirtti.

Kuraklığa karşı planları da olduğunu belirten Çelenk, "Bu planlar o andaki duruma göre belirlenirler. Doluluk oranlarına göre değişik önlemler uygulanır. Bu önlemlerin içinde vatandaşlara suyun ekonomik kullanımı duyurusu yapılır, tarımda ona göre planlama yapılır." dedi.