Geçtiğimiz yıl hizmete giren yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi, Karşıyaka Gençlik Merkezi KARGEM'in öğrencilerine ücretsiz eğitim kampları imkanı sunmasının yanı sıra, eşsiz doğasıyla tüm İzmirliler için keyifli tatilin de yeni adresi oldu.  Şömineli bungalovları, misafirhanesi ile konaklama olanağı da bulunan Merkez'de seyir terası, kafeterya, et restoranı, suni çim futbol sahası, basketbol, voleybol sahaları, mini golf alanı, yüzme havuzu, anfi tiyatro, toplantı salonu ile çadır alanları yer alıyor. Kanatlı hayvanların yer aldığı mini hayvanat bahçesi, organik tarım bahçe alanı ise Merkez'in doğal güzelliklerine eşlik ediyor. 

İzmir'e yakınlığı ve kent gürültüsünden uzak eşsiz manzarası ile kısa sürede ilgi gören Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'ne ulaşımı daha da kolay hale getirmek amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından ücretsiz servis hizmeti başlatıldı.
Vatandaşların talepleri doğrultusunda ücretsiz servisleri hizmete soktuklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Oradaki güzellikler, gidip görenler tarafından anlatıldıkça, görmeyenler, bizden servis talebinde bulundu. Aracı olmayan vatandaşlarımız için, 2 Ocak'tan itibaren ücretsiz servislerimiz çalışmaya başladı" dedi.

Ücretsiz servisler haftanın her günü Karşıyaka Belediyesi önünden saat 08.30, 11.30 ve 16.30'da hareket edecek. Servisler Yeni Girne Caddesi Medical Park Hastanesi önü ve Karşıyaka Huzurevi önünden Yamanlar Gençlik Merkezine ulaşacak.