İlk olarak bölgenin belirli kısmında evlerin üzerine kayan toprak istinat duvarı yapılarak engellendi. Belediye otobüslerinin geçeceği şekilde yeniden düzenlenip genişletilen yol asfaltlanarak hazır hale getirildi.

Bölgeye yoğun çaba gösteriyoruz

Bölgenin kronik sorunu olan yol ve ulaşım konusunda yoğun ilgi ve çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Hasan Karabağ, "2010 yılında Bayraklı Belediyesi çalışmalarından önce uçurum olan bölgede birçok gecekonduya ev sahipliği yapıyordu. İmar planında var olan ancak çarpık kentleşme nedeniyle daha önce olmayan yol, tekrar halkın kullanımına açıldı. Yıllardan bu yana kapalı olan yolu 95 metrelik istinat duvarı yaparak açarak bölge halkının sıkıntısına son vermiştik" dedi.

Otobüsler bu yoldan geçebilecek


Yeni çalışmaları da bölgede bulunun vatandaşlarla sohbet ederek anlatan Başkan Hasan Karabağ, "Hummalı bir çalışmanın ardından bölgede şimdi çevre düzenlemesi yapılıyor. İstinat duvarının tamamlanmasıyla birlikte yol ve kaldırımların yapımına başlandı. Bu yoldan geçemeyen Belediye otobüsleri de artık geçebilecek. Vatandaşlarımız seferlerin koyulmasıyla birlikte Dolmuş ulaşımına alternatif olarak otobüse de binebilecekler. 

Bayraklı'da çalışmaların uzun soluklu olduğunu kaydeden Başkan Karabağ, "Halkımızın çalışmalarımızda biraz sabır göstermesini istiyoruz. Yıllardır birbirine kavuşamayan iki mahalleyi birleştiriyor, yol ve ulaşım sorunlarını gideriyoruz" diye konuştu.