Adem Sarıkaya- 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Adalet Bakanlığı çalışanlarının fazla çalışma ücretini düzenleyen 3717 sayılı kanunun 2/a maddesinin tamamen kaldırılması ve personel servislerinin iptaline karşı, KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına İzmir, İzmir Karşıyaka ve İzmir Menemen adliyeleri çalışanları katılımda bulundu.

Basın açıklamasında adliye çalışanları adına konuşan BES işyeri temsilcisi Selma Şen, Adalet Bakanlığı'nda çalışan yargı emekçilerinin yıllardan bu yana birikmiş ekonomik, özlük ve sosyal taleplerinin 2013 yılı bütçesinde de göz ardı edildiğine dikkat çekerek, adalet denince akla artık birbirleriyle rekabet edercesine art arda yapılan adalet saraylarının akla geldiğini ifade etti. Adliyelerin saray, adliye çalışanlarının da kapıkulu olarak görüldüğü bir zihniyet döneminden geçtiklerini dile getiren Şen "Adliyelerdeki iş gücü her gün biraz daha artmakta ve çalışanlar iş bitiminde ya da tatil günlerinde de mesaiye kalmak zorundadırlar. 2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmaktadır. Sendika olarak öncelikli talebimiz  çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılmasıdır" diye konuştu.

Görmezden geliniyoruz


Büro Emekçileri Sendikası olarak 2009 yılında kurum idari kurulunda ulaşım yardımını hak ettiklerini söyleyen Şen, kamu çalışanlarının konfederasyonları tarafından belirlenen yoksulluk sınırı 3351 TL2nin altında maaş aldıklarının altını çizdi. Adalet Bakanı tarafından adliye çalışanları olarak görmezden gelinmelerini kabul edemeyeceklerini de vurgulayan Şen "Adalet Bakanı adliyelerde yalnızca hakimlerin ve savcıların çalıştıklarını söylerek tüm adliye çalışanlarını görmezden geldiğini belli etmiştir. Bir bütün olarak siyasi iktidar ve onun temsilcileri milletvekilleri olmak üzere bizi yok sayıyorlar. Adalet Bakanı ve AKP milletvekillerinin yargıyla ve çalışanlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalar rastlantı değildir. Yargı emekçileri olmadan yargının işlemesi mümkün değildir. Fazla mesai ücretlerimiz günün koşullarına uygun hale getirilerek ek ödemelere dahil edilmelidir" dedi.