Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'ndeki açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ünlü işadamı Selçuk Yaşar'ın oğlu Selim Yaşar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakçı, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İzmir'de 7 bini aşkın otizmli bireyin bulunduğunu hatırlatan Güzelbahçe Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nin Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan otizmli çocuklar için destek istedi. Selim Yaşar, "Otizmli çocuklara destek vermek amacıyla milli eğitim müfredatında ve norm kadrolarında yapılacak değişikliklerle önümüzü açmanızı can-ı gönülden diliyoruz" dedi.

HAYIRSEVERLERE GIPTA EDİYORUM

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kültürümüzde sadaka-i cariye diye bir kavram var. Bu, sürüp giden, kesintisiz iyilik demektir. Özellikle hayırseverlerimizin yaptığı kurumların açılışında onlara çok imreniyorum. İmkanı olan hayırseverlerimizin böyle güzel eserler meydana getirmesine gıpta ediyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bu okulda eğitim gören çocuklarımız defterlerine bir harf yazdıklarında o hayırseverlerin defterlerine de binlerce güzel harf yazılıyor. 4+4+4 'ün temel ilkelerinden biri de her çocuğumuza eğitim yeteneğine göre ayrı kulvarlar açabilecek bir düzenleme yapmaktı. Biz, Milli Eğitim Bakanlığı literatüründe artık üstün zekalı tabirini kullanmıyoruz. Özel yetenekli diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var. Dolayısıyla burada eğitim görecek çocuklarımızın da içlerinde kim bilir ne cevherler var. Bu kurumlar onların bu yeteneklerini açığa çıkarmaya vesile olacak" diye konuştu.

'HAYATA KAZANDIRMAK İSTEDİK'

4 yaşından 23 yaşına kadar olan otizmli bireylere ücretsiz eğitim verilen ve öğrenci velileri tarafından da Umut Okulu olarak adlandırılan merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Selim Yaşar, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği hedefler doğrultusunda bu vatanda yaşayan insanlarımızın tamamını kucaklama gereği ve düşüncesi ile otizmli çocuklarımıza eğitim vererek hayata ve ekonomimize kazandırmak bu okulun yapım amacıdır. Sadece İzmir'de 7 bini aşkın otizmli ferdimiz olduğunu bilmekle beraber sabırla süren bu mücadeleye bir katkımız olsun istedik. Okulumuz, okul öncesi eğitimin üzerine verilen 12 yıllık eğitim ve iş uygulama eğitimi ile 4-23 yaşına kadar eğitim verebilecek bir yapıda planlanmıştır. Şu anda 54 öğrencimiz eğitim almaktadır" dedi.

AYRIŞTIRMAK DEĞİL KAYNAŞTIRMAK GEREK

İzmir Valisi Mustafa Toprak da eğitim ihtiyaçlarının sınırsız olduğu belirterek bu nedenle hayırsever vatandaşlara da ihtiyaç olduğunu söyledi. Dezavantajlı çocukları ayrıştırarak değil kaynaştırmalı eğitimin bir parçası haline getirmek gerektiğinin altını çizen Vali Toprak, eğitim alanında gösterdiği katkılardan ötürü Yaşar Topluluğu'na teşekkür etti. Törende otizmli çocukların da yer aldığı halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Konuşmaların ardından ise Bakan Nabi Avcı merkezi gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

32 DERSLİKLİ MESLEK LİSESİ AÇILDI

Güzelbahçe'deki program ardından beraberindekilerle Karabağlar İlçesi'ne geçen Bakan Avcı, burada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 32 derslikli Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı. Bayraklı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterinin ardından konuşan Bakan Avcı, İzmir'de eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Avcı, "2002- 2003 eğitim ve öğretim yılında İzmir genelinde 11 anaokulu varmış, bugün ise bu rakam 60'a çıkmış, ilk ve ortaokul daha önce bir aradaydı, 2002- 2003 eğitim öğretim yılında toplam 892 iken, bugün 704 ilkokul, 459 ortaokul toplam 1163'e yükselmiş, açacaklarımız bunlara dahil değil" dedi.

Açılışın ardından okulu gezen Bakan Avcı, öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan yaş pastayı kesip gazetecilere ikram etti. Okulda öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Avcı, daha sonra İzmir Valiliği'ne geçti.