Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde bu yıl yedincisi düzenlenen "Uluslararası Katılımlı İletişim Öğrencileri Sempozyumu"na Yaşar Üniversitesi öğrencileri, "Gazetecilerin Çalışma Şartları ve Haber Yaparken Karşılaştıkları Sınırlar ve Engeller" konulu bildiriyle katıldı.

Öğrenciler, sempozyuma katılmadan önce 2 ay boyunca Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinden makale yazım teknikleri, mülakat teknikleri, metodoloji yazımı konularında eğitim aldı. Bildirinin hazırlanma sürecinde Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Ekonomi Muhabirleri Derneği yetkilileriyle görüşen öğrenciler, ayrıca basın özgürlüğü, çalışma koşulları, sendikalaşma, haber yaparken karşılaşılan zorluklar, sansür, yıpranma hakkı, çalışma koşullarının iyileştirilmesinde okurun etkisi, basında tekelleşme ve etkileri, yerel gazetelerin karşılaştığı sorunlar konusunda sorular hazırlayan öğrenciler, bu soruları basın mensuplarıyla paylaştı. Aldıkları cevaplar ile gazetecilerin çalışma şartlarını kağıda döken öğrenciler bunları geniş kapsamlı bir bildiri haline getirdi.

Hazırladıkları bildiriyi Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Katılımlı İletişim Öğrencileri Sempozyumu'nda sunan öğrenciler, yapılan değerlendirme sonunda onlarca bildiri arasından "Lisans Üçüncüsü" seçildi ve ödül almaya hak kazandı. Sempozyumda ayrıca, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Simge Saner ve Neval Tuna, Harun Andaç, Pınar Aksu ve Tülay Akkavak ile birlikte hazırladıkları "Çocuk İşçi ve Çocuk Çalıştırma Konusunda Olan Bilinci Ölçme" konulu bildiriyi sundular.

Desteklerinden dolayı teşekkür etmek üzere Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ı ziyaret eden öğrenciler, aldıkları plaketi teslim etti. Öğrencilerin aldığı bu ödül karşısında büyük gurur duyduğunu kaydeden Prof. Dr. Barkan, "Öğrencilerimiz katıldıkları sempozyumda büyük başarı göstererek 3.oldular. Üniversite olarak göğsümüzü kabarttılar. Umuyorum bu başarıları devam edecek" dedi.