Gülçin Karaegemen- İzmir Basın Sitesi  Huzurevi Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi sakinleri 23. Souvenir Hediyelik Eşya Fuarı'nda açtıkları stant  ve yaptıkları birbirinden güzel ahşap boyama, boncuk, örgü modelleri ile hayata sıkı sıkıya bağlandıklarını gösteriyorlar. Yeni yılın gelmesini heyecanla bekleyen ve Fuar için özel ürettikleri ürünleri sergilemenin mutluluğunu yaşayan huzurevi sakinleri, gün boyu stantlarının başında durup, stantlarına gelen ziyaretçilerle tek tek ilgileniyorlar. El emeği, göz nuru ürünleri hazırlamak için haftanın 5 günü huzurevinde bulunan atölyelerinde çalışan ve Halk Eğitim Merkezi'nden gelen eğitmenlerden aldıkları derslerle her gün yeni şeyler öğrenen huzurevi sakinleri, bu özellikleriyle herkese örnek oluyorlar. Her birinin farklı bir hikayesi olan fakat ortak bir çatı altında toplanıp bunu yaptıkları aktivitelerle verimli hale getiren huzurevi sakinleri, asıl huzuru yaptıkları sanat ile bulduklarını anlatarak, Fuar ziyaretçilerini kendilerine destek olmak ve yaptıkları ürünleri sergilemek amacıyla stantlarına davet ettiler.


Kanseri sanat ile yendim

Aldıkları el iş beceri kursları ile sıkıntılarını unuttuklarını ve hayata daha sıkı bağlandıklarını belirten huzurevi sakinlerinden Cevriye Karacalar, kurs sayesinde yeni bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. "Huzurevine geldik ama daha yapabileceğimiz şeyler olduğunu gördük" diyen Cevriye teyze, bu sözleriyle sanatta yaşın olmadığını bir kez daha göstererek, "Böyle eğitimler almasaydık ve kendimizi verimli hissetmeseydik bize çöküntü olabilirdi. Ay sonuna kadar her gün Fuar'a gelip ürünlerimizi satacağız. Buraya gelmemiz bile bize değişiklik oluyor. Çok mutluyuz" dedi. Şadiye Eker Eroğlu ise aldığı takı tasarım eğitimine yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle başladığını anlattı. Yaşadığı kötü günleri yaptığı tasarımlar ile unuttuğunu belirten Eroğlu, sanat sayesinde hastalığını yendiğini belirterek hayata nasıl tutunduğunu gösterdi.


Yaşlılar da üretir

Stantta tek erkek olarak bulunan ve yaptığı birbirinden güzel ahşap boyamalarla dikkat çeken, huzurevi sakini Emekli öğretmen Asım İş şunları söyledi: "Boş vakitleri değerlendirmek için bu çalışmaları yapmaktayız. Yaşlı insanların bir şeyler üretebildiğini çevreye duyurmak amacıyla buradayız."

El sanatları ile uğraşan Mejlube Bölükbaşı ise sosyal bir vatandaş olmanın avantajlarını yaşadığını her fırsatta dile getirerek, "4 senedir huzurevinde kalıyorum. Arkadaşlarıma ve kendime faydalı olabilmek adına üretmeyi seviyorum" dedi.