İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaklaşık 400 yaşlıya körfez turu yaptırdı. Üçkuyular Vapur İskelesi'nden başlayan geziye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ile Örnekköy, Basın Sitesi, Karşıyaka, Narlıdere huzurevleri sakinleri, Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, İzmir Nebahat Dolman Yaşlı Dayanışma Derneği ve İzmir Dr. Kemal Tarım Dinlenme Evi Vakfı üyeleri ile Alzheimer Derneği İzmir Şubesi'nden misafirler olmak üzere yaklaşık 400 yaşlı, gönlülerince bir gün geçirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Başkan Kocaoğlu'nun "İzmir'de hiçbir yaşlımızı yalnız, hiçbir büyüğümüzü boynu bükük bırakmayacağız" sözünü hatırlatarak;"Büyükşehir Belediyesi olarak, bu ülke için üretmiş, çocuklar yetiştirmiş büyüklerimize en iyi şartlarda bakmak bizim görevimizdir. Gençler-Yaşlılar Elele Projemiz gün geçtikçe daha çok benimseniyor ve daha çok kişiye ulaşıyor" dedi. Sadece kendi anne ve babalarına değil, tüm büyüklere ve yaşlılara sonsuz sevgi ve saygı duyduklarının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "Biz büyüklerimizi severiz, sayarız. Bu, bizim milletimizin en büyük özelliklerinden biridir" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Orkestrası'nın çaldığı birbirinden güzel şarkılara kendilerini kaptıran yaşlılar ise pisti bir an olsun boş bırakmadılar. Cha cha ve twist'ten Harmandalı'ya kadar çok farklı dans çeşitlerindeki hünerlerini sergileyen yaşlılar, başarılı figürleriyle adeta gençlere taş çıkardı.