Yavuz Bingöl'ün Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'ın 'Çarşamba Sohbetleri'nde verdiği röportaj sırasında Berkin Elvan'ın ölümünün ardından ortaya çıkan gelişmelerle ilgili, "Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesini yuhalattığı zaman... İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak" sözleri tepki çekti. Bu sözler, tüm Türkiye'de tartışma konusu oldu. Bingöl'ün sözlerine İzmir'den de tepki yükseldi.

İzmir'de 2001 yılında Yavuz Bingöl adı verilen sokağın adının Berkin Elvan olarak değişmesi için 24 kişilik CHP Narlıdere Belediye Meclis grubu acil toplandı ve oybirliğiyle grup kararı aldı. Kararın 5 Ocak 2015'te yapılacak belediye meclisinden de geçmesinin ardından sokaktaki tabela değişikliğinin yapılacağı bildirildi. Narlıdere Belediye Meclisi'nde 24 CHP'li üyeye karşılık sadece 2 AKP'li meclis üyesi bulunduğundan kararın geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.



BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

CHP'li Belediye Başkanı Abdül Batur ise,  Yavuz Bingöl'ün, çağdaş, demokrat tavrından dolayı o sokağa ismini verdiklerini belirtirken, "Son zamanlardaki tutumları ve son yaptığı açıklamadan sonra bu kararı aldık" dedi.

Belediyenin aldığı değişiklik kararına, vatandaşlardan da olumlu tepkiler geldi. Yavuz Bingöl'ün söylemlerine tepkili olduğunu dile getirenler onun yerine Berkin Elvan'ın adının yaşatılmasının daha anlamlı olduğunu ifade etti. Sokak üzerindeki bulunan Dokuz Eylül Güzel sanatlar Fakültesi'nden bazı öğrenciler de yine, Yavuz Bingöl'ü farklı tanıdıklarını, ama söylemlerinin kendilerini düş kırıklığına uğrattığını söyledi.

Sokağın ismini, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce başbakanlık binasında verdiği iftar yemeğine katılmasına tepki gösteren Narlıdere dayanışması grubu ise, o zaman sembolik olarak Yavuz Bingöl yazan tabelanın üzerine Berkin Elvan adını yapıştırmıştı. Tabelada şu anda sadece Yavuz Bingöl adı yazarken 'sokağı' kelimesinin de silindiği dikkat çekti.

İzmir'de CHP'nin en güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Narlıdere Alevi yurttaşların da en eski yerleşimlerinden biri olarak tanınıyor. Yavuz Bingöl geçtiğimiz 15 yıl içinde Narlıdere Belediyesi'nin çok sayıda etkinliğine katıldı, çok sayıda konser verdi.