Heykeltıraş Ekin Arman tarafından yapılan "Sevmek Zamanı" isimli heykelin yerleştirildiği ve gece ışıklandırılmasının gerçekleştirildiği Sevgi Yolu'nda Nazım Hikmet, Attila İlhan, Louis Aragon ve Pablo Neruda gibi dünya şairlerinin şiirleri de yer aldı. Sevgi Yolu'nda Gazi Osman Paşa Bulvarı girişinden başlayarak, Karaca Otel-sinema ve kafeteryaların  önündeki kaldırım ve yol düzenlemeleri yapıldı. Işıklı taşlar döşendi ve yol doğal granitle kaplandı. Mevcut tuvaletler yenilendi. Proje esnafın ve bölgedeki vatandaşların önerileri doğrultusunda şekillendi. Yeni çağdaş görünümüyle Sevgi Yolu İzmirlilerin ikinci buluşma noktası oldu.

Buluşma noktası

20 yıl önce düzenlenen Sevgi Yolu'na kalıcı, çağdaş ve modern bir görünüm kazandırıldığını vurgulayan Başkan Tartan, sevgililer ve dostlar  için Saat Kulesi'ne alternatif bir buluşma noktası niteliğindeki "Sevmek Zamanı" adlı heykelin ikinci bir buluşma mekanı olduğunu söyledi. İzmir'in simgesinin Saat Kulesi ve Konak Meydanı olarak bilindiğini kentte yeni ve farklı sembollere de ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Başkan Tartan, yitirilen en önemli değerlerden birinin de "sevgi" olduğunu kaydetti. Tartan," Sorunlardan, şiddetten, yalnızlıktan şikayet  ediyoruz. Bunların hepsinin temelinde sevgi eksikliği var. Biz İzmir'de, Alsancak'ta Sevgi Yolu'ndaki sevgi heykelinin etrafından insanları buluşturmak istiyoruz" diye konuştu. 


Canlılık yaşanıyor

Sevgi Yolu'nda kafeteryalar, takı, hediyelik eşya ve kitap stantları bölgeye canlılık ve kent ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Kafeteryalar, takı ve kitap stantları bölgeye kültürel  bir kimlik kazandırdı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin köşesine kadar devam eden yol 33 yıldızla süslendi. Bu yıldızlara 33 sanatçının adı verildi. Yıldız kenarları ise ışıklarla aydınlatıldı. Süs havuzları, banklar, ahşap zeminli kitap imza alanı, mini konser alanı ve 3 adet fayton büfe yer aldı. Turizm, danışma ve güvenlik ofisleri oluşturuldu. Satış ünitelerinin önüne ve çeşitli yerlere mebran gölgelikler yapıldı.  Tam anlamıyla Sevgi Yolu tepeden tırnağa yenilendi ve modern bir görünüme kavuştu.

Benzeri Avrupa kentlerinde

İzmirliler hem eğleneceği, hem alışveriş yapacağı ve hem de dinleneceği bir alana kavuşturuldu. Yaz ve kış kötü hava koşullarından etkilenen ve büyük sıkıntılar yaşayan 33  kitap ve 54 el sanatları ve  gümüş takı  satıcılarına modern çalışma ortamı sağlandı. Stantlar ve kitap satış mekanları eski sahiplerine teslim edildi. Ayrıca kadın derneklerinin ürettiklerini satmaları amacıyla stantlar ayrıldı. Havuz çevresinde, kafeterya ve dinlenme alanları yaratıldı. İzmir'e gelenlerin hatıra fotoğrafı çektireceği bir alan da yer alıyor. Sevgi Yolu'nda mini konserler düzenlenecek, insanlar sadece alışveriş yapmak için değil buluşma ortamı yaratmak amacıyla da bir araya gelecek. İzmirli yurttaşlar da yeni şeklini çok beğendikleri Sevgi Yolu için "Benzerleri Avrupa'da hepimizin ilgisin çekiyor. Daha güzeli artık İzmir'imizde. Başkanımız Hakan Tartan'a bu çağdaş misyonu için teşekkür ediyoruz" dediler.

Tanıtıma büyük katkı

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yeni yüzüyle hizmete açılan Alsancak Sevgi Yolu'nun İzmir için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Başkan Tartan, "Bu tür başarılı organizasyonlarla şehrimiz kazanıyor. İzmir'in hem tanıtım hem de ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlandı. Sevgi Yolu kente gelenlerin de alışveriş ve buluşma mekanı olacak" dedi. İzmirlilerin hem eğleneceği, hem alışveriş yapacağı ve hem de dinlenecek bir alana kavuşturulduğunu ifade eden Başkan Tartan, "Kötü hava koşullarından etkilenen ve büyük sıkıntılar yaşayan 33 kitap ve 54 el sanatları ve gümüş takı satıcılarına modern çalışma ortamı sağladık. İzmir'e gelenlerin hatıra fotoğrafı çektireceği bir alan da yer alıyor. Sevgi Yolu'nda mini konserler düzenlenecek, insanlar sadece alışveriş yapmak için değil buluşma ortamı yaratmak amacıyla da bir araya gelecekler" dedi.

Yıldızlarda isimleri bulunan sanatçılar:

· Barış Manço
· Münir Özkul
· Ayhan Işık
· Ali Poyrazoğlu
· Kadir İnanır
· Zuhal Olcay
· Cüneyt Arkın
· Ahmet Mekin
· Zeki Müren
· Hulusi Kentmen
· Yılmaz Güney
· Suat Taşer
· Çetin Tekindor
· Müjdat Gezen
· Attila İlhan
· Dilek Türker
· Vasfi Rıza Zobu
· Türkan Şoray
· Neşet Ertaş
· Hülya Koçyiğit
· Belgin Doruk
· Nubar Terziyan
· Tanju Okan
· Filiz Akın
· Sezen Aksu
· Fatma Girik
· Cem Karaca
· Bedia Muvahhit
· Çolpan İlhan
· Eşref Kolçak
· Tarık Akan
· Kemal Sunal
· Metin Oktay