Urla Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin girişimleri ile Urla’da bulunan sivil toplum örgütlerinden Türk Kızılayı Urla Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Urla Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Urla Şubesi, Urla Ziraat Odası, TEMAD Urla Şubesi, Özbek Köy Kooperatifi, TÜKO-DER Urla Şubesi, Bademler Köy Kalkınma Kooperatifi, Urla Tema Gönüllüleri, Türk Hava Kurumu Urla Şubesi, Karslılar Kültür Dayanışma Derneği, Slow Food, UFG katkılarıyla düzenlenen etkinlik Urla Urit Sosyal Etkinlikler Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikle amacın ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bir değeri hatırlatmak ve ülke olarak kendimize gelmek için olmazsa olmaz uygulamayı yeniden hayata geçirmek olduğu belirtildi. Sivil toplum kuruluşlarının üyeleri etkinlik öncesi evlerinden yapıp getirdikleri gıda maddelerini katılanlara dağıtarak yabancı ürünler yerine kendi yaptığımız, ürettiğimiz ürünlerin tüketilmesi konusunda halkın bilinçli olması gerektiğini vurguladılar.

Yerli ürün sergisi, yerli tohum masası, katılımcı derneklerin tanıtım masaları, Urlalı şair ve yazarların kitap tanıtım ve imza masalarının bulunduğu etkinlikte hayvan severler Urla’da bulunan hayvan barınağı için kek satarak yardım topladılar.

Etkinlikte konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, “Hepimizin sahip çıkması gereken tarım Türkiye’nin geleceği için çok önemlidir. Biz yurtseverler olarak yerli malı kullanmayı alışkanlık haline getirerek yerli tüketimi destekleyerek yeniden yola çıkacak Atatürk Cumhuriyetini, ülkemizi ve ulusumuzu aydınlığa kavuşturacağız” dedi.

Türkiye’nin kendi kendine yeten ülkelerden biriyken bugün her türlü maddeyi ithal eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Urla Belediye Başkanı adına Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar’ın Dr. Rodoplu’ya teşekkür belgesi ve çiçek sunumunun ardından etkinlik mahalli müzisyen dostları türkü dinletisi “sazını al gel” ile sona erdi.