Esin Gençel- Yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan 68 bin 659 metrekarelik arsa üzerine yapılacak 23 bloktan oluşacak Çiğli Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Temel Atma Töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Tören sırasında konuşan Yıldırım, İzmir'in artık son 1 senedir toplantıların, uluslararası farklı etkinliklerin yapıldığı önemli bir merkez haline geldiğini ifade ederek, "2002 yılı sonunda İzmir'in genelinde 15 bin sağlık çalışanı hizmet verirken bugün bu sayısı yüzde 57'lik artışla 24 bini aşmıştır. İşte sağlık hizmetlerine verilen önemin en açık göstergesidir. Bu sağlık personeli ile İzmir uzman hekim sayısı bakımından 2002'de Türkiye'nin 12'nci iliydi. Bugün layık olduğu yerde Türkiye'de 3'üncü hale geldi. İzmir'de yapılan yatırımlar sonucu bugün bir yıl içerisinde 33 milyon kişinin tedavisi gerçekleştiriliyor. 120 milyon lira harcanacak. İzmir'e helali hoş olsun. İzmir'e yatırım yapılmıyor. İzmir ihmal ediliyor diye kendi yapamadıklarını kapatmaya çalışanlara selam olsun. Daha da yapmaya devam edeceğiz. İzmir bunu hak ediyor" diye konuştu.

2023'e emin adımlarla ilerliyoruz

AK Parti iktidarı ile hem Türkiye genelinde hem de İzmir'de başta sağlık alanı olmak üzere bir çok alanda yatırımların devam ettiğinin altını çizen Bakan Yıldırım, "İşte şimdi de bir kuzeye bir güneye şehir hastanesi kuruyoruz. Yapılacak olan hastaneler şehir hastanesi olarak değil adeta bir şehir olarak yapılıyor. 2002'de ekonomisi çökmüş, bankaları batmış, hortumlanmış bir vaziyette ülkeyi devraldık. Sizlerin duası ve desteği ile on yıldır destan yazıyoruz. Dünya krizde boğuldu. Türkiye krize aldırmadan yoluna devam etti. Akıl yollar ile yurdumuzun dört bir yanını donattık. Büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine 2023'e emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

9 dakikada müdahale

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise EXPO'nun sağlık temasındaki önemini belirterek, "İzmir artık kabuğuna sığmıyor. İzmir 4 milyonluk bir şehir olmasına rağmen 10 milyonluk bir kitleye sağlık hizmeti veriyor. İzmir'deki hastanelerimiz yolda yaklaşık 21 milyon insana sağlık hizmeti veriyor. 600 milyon ameliyat yapılıyor. Sağlık ekiplerimiz bir ihbar aldığında en geç 9 dakikada ihtiyacı olan vatandaşımıza ulaşmaktadır. İzmir'in gelecek 100 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacak sağlık alt yapı çalışmaları da tamamlanacak. İzmir dünya üzerinde sağlık alanında ilk çalışmaların yapıldığı şehirdir" dedi. İzmir il Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da, "Bu hastane bir milyondan fazla vatandaşımıza 3'üncü basamak sağlık hizmeti verecektir. Hizmet binalarımızda sevgi ile sağlık çalışanlarımızın gayretlerim ile beton yığınından çıkıp hizmet binasına dönüşmektedir. Böylesi büyük projelerle İzmir'e ve İzmirlilere çok daha iyi hizmet edeceğiz" diye konuştu.

2 trilyon 53 milyonluk yatırım


İzmir'de önemli bir hizmetin iç harcının atıldığını dile getiren Sağlık Bakanı Yardımcısı Agâh Kafkas ise, "10 yılda İzmir'e yaptığımız sağlık yatırımlarımız 784 milyon TL. Bir kaç ay içerisinde Ödemiş Hastanemizin de temelini atacağız. Urla Devlet Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Bergama Sağlık Kompleksimizin de inşaatının yüzde 70'i tamamlanmış durumda. Üzerinde önemli çalıştığımız ve önümüzdeki yılın ilk 6 ayında temelini atmayı planladığımız Bayraklı Atatürk hastanemiz olacak. Bu hastanenin içerisinde poliklinikler dışında 300 yataklı bir rehabilitasyon merkezi de yer alacak. Tepecik şehir hastanemiz de bin 200 yataklı olacak. Bunlarla birlikte 1 trilyon 269 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Tüm yatırımlarımızı göz önünde bulundurursak İzmir'e yaptığımız sağlık yatırımı 2 trilyon 53 milyon civarında olacak. İzmir'deki sağlıkta memnuniyet oranı da Türkiye'deki ortalamaların üzerinde" diye konuştu. Kafkas konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yanık tedavi merkezi konusunda İzmir'de eksiklik vardı. Zemin etüdünde beklenmedik gelişmelerden dolayı 1 yıllık gecikme oldu. Bu hastaneyi şiddetli bir deprem anında hastanemizin yıkılmasının ötesinde doktorlarımızın ameliyatlarına devam edebilmesini sağlayacak şekilde yapacağız. Dünyada sayılı emsallere sahip şekilde donanımlı bir hastane olacak" dedi. Yapımının 15 Mayıs 2014'te tamamlanması planlanan Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi 405 yataklı klinik, 16 ameliyathane, 112 poliklinik odası, 16 diyaliz ünitesi, 94 yoğun bakım yatağı, yanık tedavi merkezi ve 2 bin 908 metrekarelik acil servis alanı ile hizmete girecek."