Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapımı yüzde 60 oranında tamamlanan Konak Tüneli’nin Konak kısmında incelemelerde bulundu. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Yıldırım’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baret takıp çizme ve yelek giyen Yıldırım, iş makinesi kullanan işçilerle de konuştu.

Yıldırım, incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, alanda müthiş bir çalışma olduğu, bölgedeki tarihi yapılar ve müzenin, caminin zarar görmemesi için ilave tedbirler aldığını, 500’e yakın kazık çakıldığını anlattı. Yıldırım, tünelin yıl sonunda tamamlanacağını söyleyen Uraloğlu’na "Yıl sonu çok geç çalışmaları hızlandıralım" diyerek, şunları söyledi:

"Aç kapa tünel yapılmadan önce bütün betonarme yapılar yatay düşey tamamlandı. Şimdi içinden o toprak boşaltılıyor tünel ortaya çıkacak. Yaklaşık bu şekilde 60 metrelik bir kazı işi var. 27 metresi tamamlanmış diğeri de yapılacak. Bir ay içinde burası tamamlanacak. Bu yıl içinde proje tamamen bitmiş olacak. Buradan Yeşildere’ye trafiği vermeye başlayacağız. Yeşildere tarafında da Türkiye’nin en büyük çaplı farklı seviyeli dönel kavşağı da şu anda hizmet vermeye başladı. Buca tarafına bin 300 metrelik belediyenin yaptığı viyadüklü yola bağlanmış oldu. Bu yolun tünellerin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafik sıkışmayacak. Böylece İzmir’in kalbi sayılan bölge tamamen rahatlamış olacak. Biraz daha hızlandırmamız lazım. Sene sonu geç. Şu an yüzde 60 seviyesinde tamamlanmış. Müzenin şartlarına bağlı olarak buradaki çalışmalar bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor. Zeminin sıkıntılı olduğunu biliyoruz çok itinalı, gerekli emniyet tedbirlerini alarak çalışmalar sürdürülüyor. Çıkan mezarlık ve mozaik parçalar müzeye teslim edildi."

HAŞHAŞİLERE YANIT YOK


Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haşhaşiler açıklamasını soruna basın mensuplarına, "Bir şey rica ediyorum sizden biz İzmir’in konularıyla meşgul olursak daha iyi olur. Öbürlerinin bize bir faydası yok. İzmir’in trafiğini rahatlatacak İzmir’in hava kirliliğini azaltacak önemli bir projenin başındayız. Bu proje güme gitmesin" dedi.

ADAYLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN SONUNA DOĞRU AÇIKLANACAK

Yıldırım, CHP’nin 30 ilçenin 12’sinde adayını açıkladığını AKP’nin ne zaman açıklayacağını soran basın mensuplarına, "Önümüzdeki hafta sonuna doğru" yanıtını verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a listeyi sunan Yıldırım, 19 Ocak Pazar günü aday açıklaması yapılmayacağını belirterek, "Çalışmalar tamamlanmış değil. Genel Merkez ve İzmir 60’ın üzerinde aday adayı var hepsi tek tek değerlendiriliyor" dedi.