Binali Yıldırım, İzmir’de seçim propogandası için gezilere başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasından dolayı ise önce Konak ilçesinde Ayşe Sevinç Solmaz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Bayraklı İlçesi’nde Şehit Adem Dertsiz Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti.

Sağlıklı çocukların meydanlarda, stadlarda bayramlarını kutladığını belirten Yıldırım, bu nedenle engelli çocukların yanında olmak istediğini söyledi.

Hükümetin engellilere yönelik bütçeyi arttırdığını, sadece İzmir’de 13 bin 650 aileye çocuklarına evde baktıkları için aylık 570 TL ödendiğini dile getiren Yıldırım, "Bu çabalarla hayattaki engelleri kaldırmak zor ama mümkün. önemli olan kafalardaki engelleri kaldırmak. Bunu yapamazsak ülke ve insanları için hiçbir şey yapamayız" dedi.

35 SARIŞIN KADIN YORUMU

Yıldırım, ziyaretlerden sonra basın mensuplarının gündemle ilgilil sorularını yanıtladı. Yıldırım, Ak Parti İl Başkanlığı’nda tartışma yaratan ’35 Sarışın Kadın’ projesini nasıl değerlendirdiği sorusuna, projeye dolaylı tepki içeren yanıt verdi. Önce, kendisinin bu konularla ilgisi olmadığını İzmirlileri tanımaya, anlamaya çalıştığını belirten Yıldırım, "35 sarışın kadın" projesiyle ilgili ise "Şekillerle simgelerle İzmir’de hiçbir şeyin daha güzel olacağını düşünmüyorum" dedi.

"SADECE SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ OLMASI YETMEZ"


Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in Tayland gibi sağlık merkezi olacağı yönündeki açıklamasını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya ise "Başka partilerin programları ile üzerinde değerlendirme yaparak zaman kaybetmek istemiyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kim en ufak bir düşüncesi varsa başımız gözümüz üzerinde yeri var. İzmir ve ülkemiz için bizim 2023 yılına kadar yıl yıl sıralanmış hedeflerimiz var. İzmir için çok kapsamlı bir bölüm var. Orada sağlık eğitim, işsizliği azaltmak ve altyapı projeleri de var. İzmir’in gündeminde hangi konu varsa beyannamemizde değindik. İzmir’in sadece sağlık turizmi merkezi olması yetmez. Lazımdır ama yetmez. Önümüzdeki günlerde bunu enine boyuna tartışacağız" dedi.