Buca’nın hızlı gelişen semtlerinden Yıldız Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alanda yapılan Kapalı Pazaryeri  hizmete açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgraf  ile katıldığı açılışa,  Başkan Ercan Tatı eşi Oya Tatı CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, Disk Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, STK temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve mahalle halkı katıldı.


Teşekkür etti

Yıldız mahallesi Muhtarı Hüseyin Bayer, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın kapalı pazaryeri yatırımı dışında, önemli altyapı yatırımları, 7 adet park yapımı, kaldırımlar ve yolların yapımları ve muhtarlık binasını Yıldız’a kazandırdığını belirtti. Tatı ve belediyedeki ekibine teşekkür eden Bayer, çalışmaların süreceğini söyledi. Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur da Yıldız Mahallesi halkına kazandırılan eserleri hatırlattı, modern pazaryerinin hayırlı olmasını diledi.


15 günde bir açılış

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, 20 aydır görev yaptığını belirtirken, 155 günde bir eserin açıldığını söyledi, “15 yıl belediye başkanlığı yapan önceki belediye başkanı Buca’nın imar sorunlarını çözmek yerine kendisine yakın olanların sorunlarını çözdü. Belediye Başkanımız Ercan Tatı 15 yılda yapılmayanları 5 yıla sığdırdı. Geçen hafta ülkemiz için bir milat olan Gezi Parkı’nı açtık. Bundan sonra da birçok eser açılacak” dedi.


Buca halkı unutmaz


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, aday adaylığı sürecinin bitmesiyle söyleyecek çok sözü olduğunu belirtirken, “Biz yaptıklarımızı anlatacağız. Bu süreç bittiğinde ise bazı açıklamalara karşı söyleyecek çok sözümüz var” dedi. Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Buca’ya kazandırılan eserleri anlatan Tatı, “İyi ki Aziz Başkanımız ve desteği var. Yok Binali gelecek İzmir’i kurtaracak diyorlar. Bir milyon Ali gelse siz Bucayı, İzmir’i alamazsınız” dedi. Önceki Belediye Başkanı’nın arşivlerdeki (Buca otel kent) sözlerini de anımsatan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şunları söyledi:

“Bizler Yaşayan Bir Buca yarattık. Üniversitemizin öğrencilerini bu kentte tutmaya başladık. Esnafımıza sahip çıkıyoruz. Bu kentte ilk kez 1971’de Yüksel Çakmur tarafından altyapıya yatırım yapıldı. Yıllar sonra bu dönemde altyapıya yatırım yapılıyor. Bu ilçenin ilk iş makinalarını ve araçlarını Ertan Erdek aldı. Geçen dönemlerde araçların kiralama cenneti olan Buca’ya yıllar sonra bizler araç alımı yaptık. Bir tek makam otomobilimi değiştirmedim. Yine de değişmeyecek. Bundan sonra da iş makinaları alacağım ve ihtiyacı olan mahallelerime göndereceğim.”

Okullara girdiğini, camilere, cem evlerine, kiliselere bakım onarım yaptığını, cenaze evlerine, yaşlıların, engellilerin evlerine bakım ve temizlik için gidildiğini anımsatan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “CHP varsa herkes için var” dedi. Tatı şunları söyledi:

Reklam yok iş var

“Parklarımız rekreasyon alanlarımız şimdi çok daha mükemmel. Sözde bu çıraklık dönemimiz daha da iyi olacak göreceksiniz. Sosyal  Yardım Müdürlüğümüz az önce bir haber verdiler. Asker ailesi aidatını 150 Tl’ye çıkartmışlar. Çok teşekkür ederim. Bunu devletin yapması lazım. Devlet başka işle uğraşıyorsa biz bunları yapalım. Devlet ayakkabı kutularıyla uğraşsın biz daha iyilerini yaparız. Bizden önce de parklar vardı arkadaşlar ama böyle miydi takdirinize bırakıyorum. Biz park yaparken önce parkın altyapısını yapıyoruz. Ve park yaparken vatandaşın arazisini istekleri dışında el koymuyoruz.  Geldiğimizden beri 14 trilyon lira bu hatalar yüzünden sizin paralarınızı ödedim.  39 trilyon borçla aldık ve anlatacağım ve göreceğiniz şeyleri yaptık ve o borcu 14-15 trilyona indirdik.”

Sivil toplum örgütleriyle el ele

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, çalışmalarda STK’larla birlikte fikir üretildiğini belirtirken, Kent Konseyi başta STK’lara teşekkür etti. Tatı şöyle devam etti:

“Uçan yol diye bir yolun temelini attık. Hayal diye görüldü ama Büyükşehir belediye başkanım Aziz Kocaoğlu sayesinde gerçekleştirdik. Tabi bir tek şey yapmadık yapmaya da pek niyetimiz yok. Reklam yapmadık. Reklamı siz yapacaksınız.  Burada alışveriş ederken, parklarda dolaşırken bunu yapacaksınız. Koşu tepesinde gündüz korkarak dolaşırken gece yarısı torununuzu gezdirirken bunu anlatacaksınız. Bakın burada daha önce de bir pazar yeri vardı ama buraları ilk kez CHP  iktidarında bir anlam kazandı. Bu ilçeye yatırımlar yapacaksınız ki değer katacak.  Parklar yapacaksınız, pazar yerleri,  yollar,  anıtlar yapacaksınız kültür merkezleri yapacaksınız,  yüzme havuzları yapacaksınız değer katacaksınız.  10 trilyon lira verip ucube gibi kullanılmayan kültür merkezleri yapmayacaksınız. Bu halkın parasını boşa harcamayacaksınız. Vallahi billahı ben atatürkçüyüm deyip  halkın gözünü boyayacaksın diye 5 trilyona Atatürk maskı yapmayacaksınız. Onun yerine Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları yüzme öğrensin, havuz, tiyatro salonu yapacaksınız.  Okulları modernleştireceksiniz, fen liseleri açacaksınız. İmam hatipler yeter artık.  Her yer imam oldu. Fen lisesi mezunu çocuklar yaratacaksınız.”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı önümüzdeki günlerde yani açılışların yapılacağını da anımsattı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi Adatepe Pazaryerinde sıra. Adatepe buradan daha büyük olacak 4 bin 800 metrekare alana 600 adet tezgahıyla otoparkıyla ve yeşil alanıyla tuvaletleriyle güzel bir alan yaratacağız. Pazar yeri olarak baktığımızda sırada daha Gediz , Fırat,  Çamlıkule,  Göksu pazaryerleri var. Şirinyer ve Buca bunlardan ayrı. Çünkü Şirinyer ve Buca bir yaşam kompleksi gibi olacak. İsteyen istediği kadar bağırsın, mahkeme köşelerinde bak nasıl durdurdum desin. Fesatlık ne size ne de bu halka bir şey kazandırmaz. Şirinyer  pazar yerine kocaman levhalar asıldı senelerce. Geçmişte Şirinyer’in göbeğindeki yere yüzde 70 yapılaşma öngördüler. Böyle bir proje çizersen elbet geçmez geçse de bu halk sana yaptırmaz. Biz  yüzde 7 yapılaşma ile ile yaptık 48 bin metrekare  rekreasyon alanı var. Ve Aziz Kocaoğlu ile birlikte temeli atılacak ve yapılacak. Buca Pazar yeri buradan daha da güzel olacak kültür merkeziyle nikah salonuyla otoparklarıyla bunu da hizmete açacağız. Önümüzdeki günlerde sırayla bunları açalım. Şirinyer’den hepiniz geçip, görüyorsunuzdur. Çok güzel sokaklar yaptık. Her biri sevgi yolu gibi oldu. Bir tane değil 9 tane yaptık şimdi Yanık Kahveler bölgesine de yapıyoruz. Onları ve iki güzel parkımızı daha açacağız. “

Konuşmalardan sonra törenle Yıldız Pazaryeri açıldı.