Büyükşehir Belediyesi’nin karşı çıkmasına rağmen tasfiye edilen EGS Holding'in arazisinin sahibi olan TMSF’nin hisselerini satışa çıkarmakta ısrarcı olması, sıkıntıya neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bir kez daha gidip satış yapılmaması için konuşacağım. Israr devam ederse dava açıp açmama kararını alacağız" dedi.

14 yıl önce yapımına başlanan Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili imar planları, peşpeşe açılan davalarla sürekli iptal edildi. Dünya Ticaret Merkezi’nin yapımının önünü açan imar planı, sonunda Konak Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Ancak bu kez de hisse sahipleri arasındaki anlaşmazlık yeni sorunlara yol açtı. Büyükşehir Belediyesi ve TMSF karşı karşıya geldi. Hisselerin çoğunluğuna sahip TMSF bu hisseleri satışa çıkaracağını açıkladı. Diğer ortaklara görüşlerini sordu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, sözleşme hükümlerinin yerine gelmemesi nedeniyle planları onaylanan arazi üzerinde satış yapılamayacağı görüşünü bildirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi de TMSF’nin kat karşılığı sözleşme hükümlerini yerine getirmediği gerekçesi ile satış talebini reddetti. Başkan Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, daha da ileri giderek gerekirse arazinin tamamını satın alabileceklerini söyledi.

KOCAOĞLU: ÖNCELİKLE UZLAŞI ARAYACAĞIZ

TMSF yetkilileri ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararına karşın bir kez daha satışta ısrarcı olduklarını belirten yazı gönderdi. Satış işlemlerinin kamu yararı adına gerekli olduğu savunan TMSF, iktisadi bütünlük kararı alındığını bildirdi. Son gelen bu yazı, Büyükşehir Belediyesi bürokrasisini harekete geçirdi. TMSF’nin kararına karşı dava açmak için hazırlıklar başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dava açmak için hazırlıklara başlanmasına karşın öncelikle uzlaşı arayacaklarını açıkladı. Kocaoğlu şöyle dedi:

"Kentin yarar sağlayacağı bir sonuç istiyoruz. Arazi üzerindeki plan çalışmaları son aşamaya geldi. Biz öncelikle uzlaşmak istiyoruz. Bunun için Mayıs ayı içinde TMSF yetkilileri ile görüşeceğim. Biz bugüne kadar, sahip olduğumuz hiçbir yeri satmadık. TMSF'nin talebini de Meclis’te görüştük. Satış konusunda ısrar edildiği taktirde dava açıp açmayacağımıza sonra bakacağız. Ancak kente yarar getirecek ortak bir noktada buluşmak istiyoruz."