Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Donanmacı Mahallesi 1738 Sokak'ta meydana geldi. Yönetimindeki 35 KA 4493 plakalı otomobil ile giden Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Muhabere Bölüğü'nde vatani görevini yaparken izinli gelen er 22 yaşındaki M.O.Y. ile karşı yönden gelen 35 AY 8889 plakalı otomobili kullanan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Doğukan Bozkuş arasında `yol verme' tartışması çıktı. Tartışma küfürleşmeye ve ardından kavgaya dönüştü. Aracındaki bıçağı alarak inen M.O.Y., diğer araçtan inen sürücü Doğukan Bozkuş ve kasiyer olan arkadaşı 21 yaşındaki Semih Külekçioğlu'nu yaraladı.

ÜNİVERSİTELİ ÖLDÜ

İki arkadaş kanlar içinde yere düşerken, M.O.Y. de otomobiline yönelerek buradan uzaklaşmaya çalıştı. Bu sırada devriye gezen Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri yaralıları görüp sağlık ekibi istedi, kaçmaya çalışan M.O.Y.'nun aracının plakasını telsizle merkeze bildirdi. Gelen sağlık ekibi ağır yaralanan Doğukan Bozkuş'u Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, Semih Külekçioğlu'nu da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Sol bacağındaki atar damarı kesilen Doğukan Bozkuş doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirirken, 5 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Semih Külekçioğlu tedaviye alındı.

KOVALAMACADA YARALANDI

Kaçan şüpheli M.O.Y.'nin otomobili ise polis ekiplerince takibe alındı. Kovalamaca sonucu otomobilin önü 1971 Sokak'ta kesildi. Bunun üzerine araçtan inip koşarak kaçmaya başlayan M.O.Y. kısa süre sonra yakalandı.

Cinayet Bürosu ekiplerine teslim edilen şüpheli M.O.Y. sorguya alınırken, vatani görevini yaparken izinli geldiği için de askeri yetkililere bilgi verildi.