Türk ekonomisinin önemli gelir kapılarından turizm sektörünün ihtiyacı olan teknik bilgi, yönetsel beceri ve insan ilişkileri konusunda iyi eğitim almış yönetici adaylarına ihtiyacın arttığını tespit eden Yaşar Üniversitesi, Türkiye'de ilk kez Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde İngilizce Yüksek Lisans Programı açtı.

Tüm dünyada geçerli olan bir dil olan İngilizce olarak açılan programda, öğrenciler, uluslararası turizm işletmeciliği, turizm pazarlaması gibi temel turizm derslerinin yanı sıra, üniversitenin işletme ve turizm bölümlerindeki dersleri de seçmeli olarak alabiliyor. Öğrencilerin kendi ilgi alanlarında uzmanlaşmalarına da olanak sağlayan programda, önümüzdeki dönem için çift diploma çalışmaları programlanıyor.


Yüksek lisansta Erasmus fırsatı


Yüksek lisans programının İngilizce olarak planlanması nedeniyle öğrencilerin Erasmus ve Avrupa'daki öğrenci değişim programlarına dahil olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, "Finlandiya'da öğrenci değişim programı anlaşması sağlandı. Avusturya, Amerika, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde de öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı anlaşmaları imzalanmak üzere" dedi.

Bölüm öğrencilerin ister ders iter tez yazma aşamasında anlaşmalı üniversitelerle çalışma olanağı yakalayacağının altını çizen Prof. Dr. Pırnar, "Y.Ü. uzman akademik kadrosunun yanı sıra sektörün üst düzey temsilcileri de derslere katılıp, öğrencilerle tecrübelerini paylaşıyor. Program boyunca öğrencilerimizin AB destekli projelerde aktif görev alması planlanırken, turizm fuarları, aktiviteler ve dernek çalışmalarında da görev almaları benimsetiliyor" diye konuştu.