Alsancak Limanı’na yanaşan dev gemideki yolcular kentte turlara çıktı. Annelerinin kucağında, babalarının sırtlarında ve çocuk arabalarındaki çok sayıda çocuk yolcu da dikkat çekti. Gemiden inen turistler Efes, Kuşadası, şehiriçi ören yerleri, müzeler ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezdi. Bazıları, Alsancak- Karşıyaka arasında çalışan yolcu vapurları ile körfez turu yaptı.

ESNAF UMDUĞUNU BULAMADI

MSC Magnifica gemisinin 3 bine yakın yolcusu, liman ve çarşı esnafını ise mutlu edemedi. Gemide yiyip içen, ceplerinden sadece çıktıkları turların parası ödeyen turistler, küçük hediyeler satın almakla yetindi. Esnaf çoğunluğunu İtalyanların oluşturduğu turistlerin para harcamak yerine ihtiyaçlarını gemide karşıladığını belirterek şöyle dedi:

"Gemi zaten kentimizde belirli saatlerde kalıyor. Turistler bu kısa zam diliminde ancak tura katılabiliyorlar. Üstelik ülkelerinde ekonomik kriz olduğu için gemi tatili onlara evlerindeki masraftan daha ucuza geliyor. Çünkü gemide her şey dahil hizmet alıyorlar. Bu da onlara hesaplı geliyor. Turistler kentte gecelemediği sürece biz para kazanamayız."