Panel kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlükleri işbirliğiyle sürdürülen "İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi" kapsamında bugüne kadar sürdürülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında gelinen süreç hakkında bilgilendirme yapılacak.  

Panelde Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökdeniz Neşer "Küreselden Yerele Kıyı Düzenlemelerinin Teknolojik Boyutu" konulu konuşma yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Şükrü Beşiktepe "İzmir Körfezi Su Kalitesi Üzerine Kanal Derinleştirmesinin ve Taramanın Etkisi" konusunda bilgi verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Tülay Yılmaz da "İzmir Körfezi ve Rehabilitasyon Projesi"ni anlatacak.

İzmir Akdeniz Akademisi, 2016 yılında Akdeniz'in Kıyısında üst başlığıyla İzmir Körfezi'ni, çevresine kattığı ekolojik, tarihsel, ticari, kültürel, sosyal değerleri, sunduğu imkanları ve 'Akdeniz Havzası' içindeki etkisini değerlendiren paneller düzenlemeye devam edecek.