Renkli törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, geçmişte engelli yaşama ilişkin olmayan farkındalığın günümüzde artmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Tabii yeterli değil ama ben 1977 yılında Bornova Belediye Başkanı olduğumda, engellilere ilişkin bir program, kaynak bile yoktu.  Şimdi her geçen sene devletimiz, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz el ele vererek sorunların aşılması için  çalışıyorlar. Bu konuda katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her geçen gün daha çok yol aldıklarına dikkat çeken Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Engellilerle ilgili veri tabanımızı hazırlıyoruz. Bütün İzmir’deki engelliler ile ilgili bilgileri toplayıp çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de eşine az rastlanır bir  dev kompleksin yapımını sürdürüyoruz. Buca’da yaptığımız Sosyal Yaşam Kampüsü’nde hem engellilerimiz ve hem de  yaşlılarımız için büyük hizmetler verilecek. Bu kampüste eğitim, spor ve birçok etkinliğimiz olacak.  Engellilerle ilgili en ufak bir sorunu aştığımızda büyük keyif alıyoruz. Biz engelliler ile ilgili her konuda çalışmaya hazırız. Büyükşehir Belediyesi olarak hep bu işlerin içinde olacağız” dedi. 
İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanglay ve İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er de yaptıkları konuşmalarda, İzmir’de gerçekleştirilen çalışmalara, engelli yaşamın zorluğuna ve sorunların  çözümüne değindiler. 
Konuşmaların ardından İzmir’de faaliyet gösteren engelli eğitim kuruluşlarının “3 Aralık Dünya Engeliler Günü”ne özel hazırladıkları  gösteriler  sergilendi.   Engelli yaşama işaret eden şiirler duygulandırırken,  müzikli dans gösterilerine tüm  davetliler eşlik etti.

Özellikle işitime engelli minik kedi öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Törende; İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelliler Merkezi, Konak Engelli Merkezi, Engelsiz İzmir, Konak Moris Bencuya Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Hasan Kaya Erken Çocukluk Eğitim Birimi, Sadettin Tezcan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Ayşe Sevinç Solmaz Rehabilitasyon Merkezi ile Engelli Özel Bakım Merkezi öğrencileri de gösteri yaptı.