Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Ev Kazalarından Korunma ve Temel İlk Yardım Beceri Eğitimi' konulu seminere katılan zabıta memurları, anlatılanları anında uygulama imkanı buldular.

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Tabip Odası İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde uygulamalı eğitim yapıldı.  Zabıta ekipleri iki gün süren seminere tam kadro katıldı. İzmir Tabip Odası İlk Yardım Eğitim Merkezi doktorlarından Dr. Figen Gürsoy ve İlk Yardım Eğitmeni Zafer Özer tarafından verilen eğitime katılanlara seminer sonunda birer sertifika verildi.

Evde başımıza gelebilecek çeşitli yanıklar, kanama, bilinç bozuklukları, zehirlenme, boğulma, kırık, çıkık, burkulma ve kalp krizi gibi pek çok konuda doğru ve etkin ilk yardım müdahaleleri konularında bilgilendirme yapan uzmanlar, gelen soruları da cevaplandırdılar. Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen eğitimin ardından zabıta memurları yardıma hazır olduklarını belirttiler. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,çeşitli semt merkezlerinde vatandaşlara ve belediye personeline 'Ev Kazalarından Korunma ve Temel İlk Yardım Beceri Eğitimi' konusunda eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.


4 bin kişiye ilk yardım eğitimi


Başkan Tartan, hastaya, yaralıya bilinçli yapılacak ilk yardımın hayat kurtarmada büyük önemi olduğuna dikkat çekti. Tartan, "Yıl sonuna kadar semt merkezlerimizde 4 bin kişiye ilk yardım eğitimi konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Kulaktan dolma bilgiler yerine basit ama gerektiğinde hayat kurtaracak bilgiler herkese lazım. O nedenle hem belediye personeline hem de semt sakinlerimize bu eğitimlere katılmalarını öneriyorum. İlk yardımı en basit haliyle hepimizin bilmesi gerekiyor" dedi.