İlçede gıda ve gıda ürünleri satan market ve süpermarketlerde yapılan gıda denetimlerinde, son kullanma tarihi geçmiş veya bozulmuş ürünler toplandı, belediye çöplüğünde kazılan çukurda gömülerek imha edildi.

Bisküviden çikolataya, meyve suyundan süte kadar son kullanma tarihi geçmiş pek çok ürünün imha edildiğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  "İnsanların sağlığı her şeyden önemlidir. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi. Esnaflarımız özellikle tarihi geçmiş ürünleri raflarından mutlaka indirsinler veya iadesini yapsınlar. Bergama Belediyesi olarak kesinlikle bu tür tarihi geçmiş ürünlerin halka satılmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

“Özellikle halkımızdan bu konuda biraz daha duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız ürün satın alırken mutlaka son kullanım tarihine bakmalı ve tarihi geçmiş gıdaları kesinlikle satın almamalı.  Marketler başta olmak üzere gıda ürünlerinin satıldığı yerlere yönelik denetimlerimiz düzenli olarak sürecek” diyerek sözlerini sürdüren Gönenç, “Belediye yetkilileri, tüketicilerden gelen şikâyetleri de anında değerlendirecek” dedi.

Bergama Belediyesi olarak en önemsenen konuların başında gıda maddelerinin sağlık kurallarına uygun üretilmesi ve dağıtılmasının olduğunu söyleyen Başkan Gönenç, işyerlerinin de bu konuya daha fazla duyarlılık göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.