Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Anadolu Caddesi Karşıyaka İskelesi'nde meydana geldi. Açıkta gıda maddesi satan ve vergi levhası bulunmayan seyyar satıcılarla, onları uyaran zabıtalar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine seyyar satıcıların arasında bulunan kimliği belirsiz bir kişi bıçakla zabıtalara saldırdı. Zabıtalardan Gökhan Karataş (28), Sercan Rifat Sirkeci (28) ve Erdem Özcan (34) bıçakla yaralandı. Diğer zabıtalar kavgayı sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Seyyar satıcılar ve eli bıçaklı saldırgan olay yerinden hızla uzaklaştı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılardan Sercan Rifat Sirkeci, Başkent Hastanesi'ne, Gökhan Karataş ve Erdem Özcan ise Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sercan Rifat Sirkeci'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olaydan sonra polis, 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK İSTERKEN GELDİĞİMİZ DURUM BU

Olaydan sonra yaralanan arkadaşları için hastaneye koşan zabıta Selçuk Birdi (29), kimseden destek göremediklerini belirterek, "Olay Karşıyaka İskele'de meydana geldi. Midye satan bir kaç kişiye daha önce de uyarılarımız oldu, tezgahları kaldırması yönünde. Bugünde yine aynı rutin görevimizi yaparken, tekrar tezgahını kaldırması yönünde uyardık. Bize tezgahımızı vermeyiz, buradan kan çıkar dediler. Daha sonra ekip olarak tezgahı almak için müdahale ettik. O sırada Ahmet isimli kişinin oğlu ve yanındaki arkadaşları bize saldırdılar. İçlerinden biri bıçakla önüne gelene saldırdı. Arkadaşlarımız bıçaklandı. Bu konuyla ilgili biz halkın sağlığını korumak için çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta bu" dedi.

Kavgada yere düşerek elinden yaralanan zabıta memuru Fatih Güldaş (28) şunları söyledi: "Boğuşma sırasında yere düştüm. Kendimi korumaya çalıştım. Bu olayların yaşanmasının sebebi kanun olarak yaptırım gücümüz yok. Güç kullanma yetkimiz yok."