Göztepe, zorlu görülen Hatayspor deplasmanından 3-2'lik galibiyetle evine döndü ama alınan 3 puanı sarı kırmızılılardan çok, rakibine bağladım.

***

İzmir ekibi son haftalarda, hızlı oynanan oyunlarda rakibi ile baş edemiyor ve mahkûm kalıyordu. Pozisyona giremediği gibi, defansta çok açıklar veriyor, çok da goller yiyordu. Hafta içi Rizespor, cumartesi öğle ise Hatayspor, bu açıktan faydalanacak oyun sergilemediler sahada.

Ev sahibi takım oyuna çok tutuk başladı. Defanstan ağır çıktı. Tatildeymişler gibiydi. Bu da Göztepe'nin ekmeğine yağ sürdü. Defansta çoğalacak zaman buldu, kendi yarı alanına çekilip, toplu bir şekilde savunma yaptı. Önceki maçlara nazaran, çok daha az pozisyon verdi.

Hücuma çıktığında ise çok fazla boş alan buldu, kaleye gidip, pozisyon yakalamayı başardı. Suskun golcü Jahovic'in 3 golü, galibiyeti getirdi.

Her şeye rağmen, sarı kırmızılı takımın oyununu beğendiğimi söyleyemem. İkinci yarı zaman zaman rakibinin hızlandırdığı oyunda yine zorluklar yaşadı, defansta açıklar verdi. Ceza alanı önüne rahat ve çabuk getirtti. İstekli bir takım karşısında yine hüsrana uğrayabilirdi.

***

Önceki yazılarımda Jahovic'in takımını 1 kişi eksik oynattığını söylemiştim. Hafta içi Rizespor karşısında yedek soyunmuştu, Teknik Direktör Ünal Karaman'a hak vermiştim. Galibiyetle sonuçlandı. Hatayspor maçında ise takımın en iyilerinden Ndiaye yedeğe çekilip, Jahovic ilk 11'de sahaya sürüldü. Bu beni şaşırttı. Belki de bir sorun olduğundan bu değişiklik yapılmıştı, burasını bilemiyorum. Ama işe de yaradı. Durgun oyun lehine gelişti. Gerçi ilk golü kendine has değil, takıma has goldü. Orta sahadan çıktı, defans arkasına sarkıp, kaleye doğru sürdü ve gol atmayı başardı. Baktı ki takımı kendine göre oynamıyor, 'ben onlara göre oynayayım' demiş. Bu yazdığım elbette ki şaka. Onun sevdiği tarzda da oyun oynandı, ceza alanı yakını ve içinde topla buluşturuldu, kendisinden bekleneni 3 golle verdi.

***

Gassama 2 kere ceza alanı yakınlarında Messi’leşti. 2-3 oyuncunun arasından çalımlarla geçti, ceza alanına topu çıkardı. Bunlardan bir tanesi golle sonuçlandı ve istatistiklerine bir tane asist yazdırmış oldu.

***

Alpaslan tutuğu rakiplerine kolay kolay kafa topu vermez ama bu sefer bu üstünlüğünden biraz uzak kaldı, çok top vurdurdu.

***

Tekrardan yazarak yazımı bitireyim. Mücadele gücü yüksek, hızlı oynayan takıma karşı bu oyunla galip gelinmesinin zor olacağını düşünüyorum. Fakat Göz Göz küme düşme hattından çok uzaklaştı ve ligde hiçbir iddiası kalmadı. Bundan sonra belki gelecek senenin hesapları yapılarak, sahada ona göre bir takım ve oyun izleyebiliriz.