Bir ara birlikte çalıştığımız insan kaynakları yöneticisi Neşe Yücel, Karşıyaka'da verdiği bir kuru temizleyiciden sonuç alamadığını, daha doğrusu verdiği halı ve giysileri tüm uğraşına rağmen geri alamadığını belirtip, 'Ne yapmalıyım?' diye sormuştu...
O an aklıma geldi!
'Neden İzmirli müteşebbislerin kurduğu NetworkDry'den yararlanmıyorsun?' diye sordum. O ana kadar duymamış, ya da ilgisini çekmemiş!
'Bu nedir?' diye sordu...
'Türkiye'nin kuru temizleme ağı, yüzlerce bayisi ile hizmete veriyor' dedim.
Örnek olarak da 'Yemek Sepeti'ni gösterdim. Ve şu anda yurtdışına açılma çalışmaları olan bu önemli hizmet kuruluşu NetworkDry'nin özellikle işadamları ve önemli kuruluşlar tarafından tercih edildiğini çünkü karşılarında ciddi, güvenli bir muhatap bulduklarını söyledim. Teşekkür etti ve bundan böyle tercihinin Network Dry olduğunu söyledi. Bir telefon ya da bir tık kadar uzakta olduklarını, 24 saat içinde hem de indirimli olarak garantili hizmet verdiklerini güler yüzlü personelin kapıdan beş saat içinde aldığı ürünü, 24 saatte, akşam 21.00'e kadar ücretsiz servis olanağı yarattığını da hatırlattım. Tercih nedenlerini de uzun uzun söyledim. Biliyorsunuz; bilmediğim, güvenmediğim firmaları tavsiye etmediğimiz gibi genelde sözünü de etmiyoruz.

Zaman yaratma zamanı!

Ve beklenen zaman geldi...
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege İnsan Yönetimi Zirvesi 'Gelecek Geldi' ana teması altında 19-20 Ekim 2017 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 14. kez düzenlenen Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'nin tamamlanan çalışmaları, programı ve etkinliklerinin paylaşıldığı tanıtım toplantısı konuşmacıların, sponsorların, çözüm ortaklarının ve dernek yönetim kurullarının katılımı ile Konak Best Western Otel'de düzenlendi.

Demek önemini kavrayanlar var

'Gelecek Geldi' ana teması ile Vestel A.Ş, Petkim A.Ş., Günaydın Group, Sofra Grup, Rasyotek İnsan Kaynakları Bilişim A.Ş. ana sponsorluğunda; Era İnsan kaynakları ve FMS Servis Group resmi sponsorluğunda; Vakıf Emeklilik A.Ş., TEB Türk Ekonomi Bankası oturum sponsorluğunda; İnci Holding, CMS Jant ve Makina San. A.Ş., BİMSA A.Ş., Coca Cola, Özsüt, Pınar Yiyecek İçecek Grubu, Best Western Plus Konak Otel destek sponsorluğunda gerçekleşecek Zirve'de; alanında uzman konuşmacılar, sektör temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve iş dünyası 19 - 20 Ekim 2017 tarihinde 2 gün boyunca bir araya gelecek.

Zirvede ne var?

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın 'Geçmişten Geleceğe Türkiye'de İş Hayatı' açılış konuşması ile başlayacak olan zirve; Fütürist Yazar Ufuk TARHAN'ın Altın Oran T-İnsan, Prof. Dr. Acar BALTAŞ'ın O.K.K.A. (V.U.C.A.) Çağında Doğru Yeteneği Bulmak konuşmaları ile birlikte dönüşüm, teknolojik insan, gelecek bugün : dijital İK (İnsan Kaynakları), İK Beta'da, gelecek nasıl gelecek, iş hayatında yenilikçi bakış, kurumsal kültür ve gelecek, dijital kariyer, dünyayı değiştiren dönüştürücü güçler, otomatik BES ile geleceğe yolculuk, dijitalleşme ve iş hukuku, yerelden globale yolculuk-bir dünya şirketi olmak konularını; ulusal markaların birbirinden farklı yöneticileri 4 Panel 16 oturumda 31 konuşmacı geleceği masaya yatırılacak.

Başarının temeli nedir?
 
er yıl daha farklı, yenilikçi, geleceğe dönük bakış açısı ile İnsan Kaynakları alanında en yeni uygulamaları ve konuları Ege Bölgesi'ne getirmek için çalıştıklarını belirten PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu 'Bir kurumun sürdürülebilir başarılar elde etmesinin temelini insan kaynakları oluşturur. Hızla değişen ve gelişen günümüz dünyasında yeni uygulamaları paylaşmak, farklı alanlarda uzman görüşlerine ulaşmak, interaktif bir ortamda farklı bakış açılarını bir arada görmek ve kendi iş alanlarımızda uygulanabilirliğini sorgulamak oldukça önemli. Başarı ancak şimdi gelecek yaklaşım ile yenilikleri ve gelişmeleri hayatın her alanına, iş yapma biçimlerine uyarlayabildiğinizde kalıcı olacak ve artarak çoğalacaktır.
Biz de bu amaç ile insan kaynakları alanında üreten, hizmet sunan, çalışan veya yönetici olan herkesin yararlanabileceği konuları on dört yıldır İzmir'de Ege Bölgesi iş ve akademik dünyasına sunmak için çalışıyoruz. Farklı konuşmacılar, farklı konular ile bu yılda 4 Panel 16 oturumda 31 konuşmacı ve birbirinden farklı etkinlikler 19-20 Ekim 2017 tarihleri arasında D.E.Ü. Sabancı Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek. Öğrenci Ezgi Sahillioğlu'nun Serebral Palsi ile yaşadıklarını paylaşacağı konuşması ile katılımcılar geleceği yaşadığımız günümüzde başarının tesadüf olmadığını bir kez daha düşünecekler. Amacımız her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kitleleri yeni bilgiler ile bir araya getirmek.'

Normalde, zaman ayırmaları kolay değil...

Emin olun, iddialı konuşuyorum. Değişik isimlerle ve büyük tanıtımlarla Türkiye'nin dört bir yanında, en başta İstanbul'da olan benzer organizasyonları incelersek, İzmir olarak onlardan aşağıda kalmadığımızı hatta her konuda olduğu gibi onlardan çok ileride olduğumuzu söyleyebilirim. Zirve konuşmacılarının listesini inceleyince bunu çok daha iyi görebiliyoruz:
Bu önemli isimleri sizinle paylaşmak istiyorum. Böylece bize hak vereceksiniz.
Tuba Köseoğlu Okçu (Hürriyet Gazetesi İK Direktörü ve İcra Kurulu üyesi), Özlem Sökmen (Arçelik Pazarlama İK Grup Yöneticisi), Nursel Ölmez Ateş  (Ford Otosan İK Direktörü), Barış Gül  (Peryön G.Marmara Başkanı)...
Teknolojik İnsan: Haldun Pak (Rasyotek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Gelecek Bugün : Digital İk
Hande Genç - SAP İK Direktörü
Dr. Nilsen Altıntaş - TEB İK ve İnovasyondan Srl. Gnl Md. Yrd.
Gelecek Nasıl Gelecek?:
Yavuz Elkin (Denizbank İK ve Deniz Akademi Gnl Mdr. Yrd.), Mert Emcan – (PWC Türkiye İK Direktörü), Tolga Görgülü – (Oyak Renault İK Direktörü),  Esra Ayken – (Peryön İç Anadolu Bşk. – Moderatör)
O.K.K.A. (V.U.C.A.) Çağında Doğru Yeteneği Bulmak: Prof. Dr. Acar Baltaş - (Psikolog),
İş Hayatında Yenilikçi Bakış Açısı: Metin Salt – (Vestel Ventures Genel Müdürü),
Kurumsal Kültür ve Gelecek: Levent Kocagül – (Petkim A.Ş. İK Gnl. Md. Yrd.)
Dijital Kariyer: Sargın Erdoğan – (Anlatsin.com Kurucu Emre Aykan - Stajım.net YouThall Kurucu), Mehmet Aksu –(Toptalent.Co Strateji ve Pazarlama Yönetici), Serkan Sevim – (Medianova CEO)
Ece Sueren Ok – (PERYÖN Ege Şubesi Bşk. Yrd. – Moderatör)
Dünyayı Değiştiren Dönüştürücü Güçler: Ünal Koçaman – (CMS Grubu Yön. Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi)
Otomatik Bes İle Geleceğe Yolculuk: Emrah Orkun – (Vakıf Emeklilik Kurumsal Satış Md.)
Drone İnsan Kaynakları: Yrd. Doç. Dr. Tamer Keçecioğlu – (Ege Üni. İİBF Öğretim Üyesi)
Ezgi'nin Serebral Palsi İle Dansı: Ezgi SAHİLLİOĞLU - Öğrenci
Yeni Çağın Altın Oranı 'T İnsan': Ufuk Tarhan - Fütürüst Yazar
Digitalleşme ve İş Hukuku: Prof Dr.Erdem Özdemir - Marmara Üni. Öğretim Üyesi.
Geleceğe Hazır Mısınız? Yakup Benli – (TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO), Yasemin Akbey – (Schneider Electric İK Müdürü),  Atilla Çavuş - Folkart,  Mustafa Derici – (PERYÖN Ege Üst Kurul Üyesi – Moderatör)
Yerelden Globale Yolculuk - Bir Dünya Şirketi Olmak: Rıdvan Yirmibeşoğlu – 'Orhan Holding İcra Kurulu Üyesi, İnsan Kaynakları ve Otomotiv Grubu Kurumsal Gelişim Başkanı 2002 – 2005 PERYÖN Başkanı...)

Sizi de kutluyorum...

Bu kadar ismi tek tek inceleyip yazarken, yani işim olduğu halde zorlandım.
Ya siz?
Eğer sıkılmadan okuduysanız, ne kadar haklı olduğumu, bu değerleri bir araya toplamanın ne kadar önemli bir iş olduğunu anlamışsınızdır. Bir tek ismi bile atlamak istemedim. Umarım eksik kalmamıştır. Daha çok şey yazacaktım ama yine yerim doldu...

DİP EKSPRES

Önemli riskleri barındırıyor


Türkiye, Yeryüzü Derneği ve E3G, düşük karbon ekonomisi hakkında yaptıkları iki analizi kamuoyu ile paylaştı.
Türkiye için Düşük Karbonlu Kalkınma Patikaları ve Uygulamaları Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, mevcut enerji ve iklim politikalarını inceleyerek ekonomik riskler hesaplandı.
Proje kapsamında yapılan ilk analizde, Türkiye'nin düşük karbonlu ekonomiye geçişe önündeki engel ve fırsatları değerlendiriliyor; Analiz, Türkiye'nin kömür politikalarının uzun vadede önemli ekonomik riskler barındırdığını ortaya koyuyor.
Analizin sonuçlarına göre kömürlü termik santraller ömürlerini tamamlamadan atıl durumda kalırsa, bu santrallerin Türkiye ekonomisine maliyeti 152.8 Milyar Doları bulabilir.
Bu sayı, Türkiye'nin mevcut gelirinin yüzde 21'ine denk geliyor.