Benim gibi birçok kişinin ilgileneceği bir bilgiyi paylaşayım: 'Koza teknesi yuvasına dönüyor!'
Bir anımsatma yapayım: 5 Haziran 2016'da İzmir Sığacık'taki Teos Marina'dan 'Koza' adlı tekneleriyle dünya turuna çıkan İzmirli Nurettin ve Ebru İşletici çifti, 3 yılın sonunda turlarını 21 Nisan 2019 tarihinde yine Teos Marina'da tamamlayacak.
Çiftin 21 Nisan saat 13'te Teos Marina'ya gelişinde, daha önce denizden teknesiyle dünya seyahati yapmış Teos Marina sakinleri Osman Atasoy, Ekrem İnözü, Özkan Gülkaynak ve denizci dostları teknelerle liman girişinde eşlik ederek karşılayacak.
Çiftin karşılama törenini takip etmek, denizdeki maceraları ve yaşadıkları hakkında röportajlar yapmak, diğer dünya gezgini denizcilerle bir araya gelmek için aralarında olacaktım ama o tarihte başka programım olduğundan gelişmeyi Haber Ekspres'in sayfalarından takip edeceğim...

Alaçatı'nın yöresel lezzetleri tanıtılacak

Yine hepimizi olmasa da çoğunluğu ilgilendiren bir bilgiden söz edeyim. Konumuz şu:
Alaçatı'nın yöresel lezzetleri tanıtılacak!
Alaçatı Turizm Derneği, 27 Nisan'da köy meydanında düzenleyeceği 'Yöresel Lezzetler Atölyesi' etkinliği ile Tasting Alaçatı'da fark yaratacak. Alaçatı yerel mutfağında unutulmaya yüz tutmuş lezzetler gün yüzüne çıkacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Tasting Alaçatı, gastronomiden müziğe, lavanta hasadından sörfe, sergilerden meditasyona kadar 100 farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.
26-28 Nisan 2019 tarihleri arasındaki etkinliğe ise Alaçatı Turizm Derneği'nin düzenlediği 'Yöresel lezzetler Atölyesi' damga vuracak.
Bir taraftan yerel kültüre sahip çıkarken bir taraftan da yerel kalkınmaya ve kadın dayanışmasına destek vermeyi hedeflediklerini söyeyen Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri 'Bu amaçla Şef Dilek Yetkiner moderatörlüğünde gerçekleştieceğimiz 'Yöresel Lezzetler Atölyesi' etkinliğinde Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi'ne de yer verdik. Kadın girişimciler için, kendi yaptıkları el işlerini satma imkânı bulacakları bir stant da olacak' diyor...
Etkinlikte 80 yaş üzerindeki dört avukma kadınının kızları ile birlikte kendi tariflerini yapacaklarını belirten Denizeri 'Bu tarifler doğrultusunda kadınlar çiğ sarma, peksimet avukması, cevizli incir dolması gibi unutulmuş lezzetler ile damaklarımız şenlenecek. Yanında da içecek olarak lavantalı limonata servis edilecek. Yapılanları yaklaşık 300 kişinin tatma imkânı olacak. Tariflerinin de verileceği bu enfes tatları insanlar belki de ileride çocuklarına, torunlarına yapacak. Böylece lezzetlerimizi nesilden nesile aktarmış olacağız' diye konuştu.

Birinci yıl kutlaması

İzmir'in Foça İlçesi'nde birlikte dükkân açarak iş dünyasına adım atan iki kadın kasap birinci kuruluş yıldönümlerini lokma hayrı yaparak kutladı. Ekonomik zorluklara rağmen kendilerine gösterilen ilgiyle başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten kadınlar mutluluklarını müşterileriyle paylaştılar. Yıllardır market reyonları ve çeşitli işyerlerinde kasaplık yapan evli ve 1 çocuk annesi Fatma Güzeltepe (38) ile evli ve 3 çocuk annesi Sunay Ayvaz (39), parasal güçlerini ve mesleki tecrübelerini birleştirerek geçen yıl kendi işyerlerini açtılar.
'Hanımeli' adını verdikleri dükkan ilçe halkından büyük ilgi gördü. Başlangıçtaki zorlukları aşan, Figen Şenkaya(41) adlı arkadaşlarını da yanlarına alarak istihdam sağlayan, işlerini ürünleri çeşitlendirerek geliştiren kadınlar birinci yıllarını da lokma hayrı yaparak kutladılar.
Bu hanım girişimcilerimizi ben de kutluyorum...

GÜNÜN HABERLERİ

Koruncuk'a tam destek!

Ünlü oyuncu Burcu Kara, eski manken ve oyuncu Ceyda Düvenci, oyuncu Aslı Tandoğan, İftarlık Gazoz', 'Siccin 2' filmlerinin kahramanı Berat Efe Parlar, ekranların sevilen 'Kıvırcık'ı Alihan Türkdemir, Uzman Dr. Ender Saraç ve eşi Benan Saraç Omega3 farkındalığı uyandırmak adına Koruncuk'a destek amacıyla bir araya geldi. Easyvit tarafından başlatılan proje kapsamında ünlüler bir sosyal yardımlaşma kampanyası gerçekleştirerek,  Omega3 farkındalığı uyandırmak adına çocuklarıyla beraber gelecekteki hayallerini resmettiler.
Prof. Dr. Ayper Somer'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Somer, Omega3 'ün çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı. Omega 3 yağ asitlerinin özellikle DHA'nın çocuklarda beyin, sinir ve retina gelişimine katkıda bulunduğunun bilim dünyası tarafından kabul edilen bir gerçek olduğu söyledi. Yapılan farklı bilimsel çalışmaların Omega 3 takviyesi verilen çocukların okulda daha iyi performans gösterdiğini ve daha iyi konsantre olduğunu gösterdiğini belirten Somer; 'Çocuğun sağlıklı gelişimi ve büyümesinde özellikle EPA ve DHA açısından zengin beslenmesine önem verilmelidir. Vücuda gerekli Omega 3 yağ asitleri vücut tarafından sentezlenemediği için dışarıdan alınması gerekir. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Tebliği'ne göre balık yağında bulunan Omega 3 yağ asidi DHA, 4-13 yaş çocuklarda beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı oluyor' dedi.