Karşıyaka, yeni teknik direktörü Soner Tolungüç yönetiminde ilk maçına çıktı. Takımı sadece bir kaç gün önce devralmıştı. Ondan fazla bir dokunuş beklenemezdi. Taraftarın sevgilisi Atilla Güneş de tribündeydi.  Sportif direktörlüğe getirilmişti. Taraftarlar kendisine tezahürat yaptı ve çiçek takdim etti.
***
Kaf Kaf oyuna iyi başladı. Çok istekliydi. Rakibi 1877 Alemdağ Spor'un üzerinde baskıyı kurdu. Neredeyse tek kale bir maç oynanıyordu. Bunda Karşıyaka'nın arzulu olmasının yanında, rakibinin kötü olması da etkendi. İleriye çıkamıyorlar pozisyona giremiyorlardı. Yeşil kırmızılılar birçok pozisyon bulmuş olsalar da değerlendirmeyi başaramadılar. Konuk takımın kaleye ilk şutu 32. dakikadaydı o da auta gitti. Kaleyi bulan ilk şutları ise, karşılaşmanın ikinci yarısının 12. dakikasında geldi. Kaleci Erdoğan Açar çeldi, sonrasında tamamlayıp gol atsalar da ofsayt bayrağı kalkmıştı.
***
Goller kaçtı kaçtı, 63'te Doğukan'ın kafasıyla sonunda gol geldi ve Karşıyaka öne geçti.
Golden sonra Alemdağ beraberlik için hücuma çıkmayı başladı ama defans güvenliğini tamamen bıraktı. Beraberlik şansı yakalasa da, Karşıyaka ne goller kaçırdı ne goller. Hızlı hücumlarla çıkıldı, rakip eksik yakalandı, kaleciyle karşı karşıya kalındı, top ağlarla buluşturulamadı.
90'larda baskıyı iyice artırdı Alemdağ, arka arkaya kornerler attı, Gür Ege bunlardan bir tanesinde kafa vurdu, kaleci Erdoğan uçarak topu direk dibinden ağlarla buluşmadan kornere çeldi.
***
Karşıyaka, ilk galibiyetini aldı, derin bir oh çekti. Fakat gol yollarında etkisizliği de üzdü diyebilirim.
2 hafta önce taraftarla dalaşan Hakan'a bu hafta hiçbir tepki gösterilmedi. Çok koştu çok savaştı ama son vuruşlarda yine tamamen etkisiz kaldı.
Özgür solda iyi işler yaptı ancak ne yazık ki ortaları çok kötüydü. Ortalara çok çalışması gerekiyor.
Sahanın en yaşlısı en çok koşan en çok savaşan ismiydi. Sadece bu maça özel değil, her maç öne çıkan kişi; Mustafa Aşan.

Altay için 1 puan iyi mi, kötü mü?

Altay, Adanaspor deplasmanında sahaya çıktı. Adeta kendi sahasında oynarmışçasına, topa sahip oldu, atak üstüne atak yaptı, rakibini kendi yarı alanına hapsetti. Ancak ceza alanı içine topu bir türlü sokamadı. Gol atmak için uğraşırken, ev sahibi takım ilk kez geldi gol atıp döndü.
Altay yüklenmeye devam etti, suskun golcü Paixao, sezonun siftahını yaparak, karşılaşmaya dengeyi getirdi. Siyah beyazlı takım durmadı, devam etti ataklarına. Kullanılan faul atışında kaleci Emre, ceza alanı çizgisine kadar koşup, topu almaya çalıştı. Çok büyük bir hata idi. Orada rakip havadan gelen topa vursa da gol atması mucize olurdu. Çıktığında alacaksın. Alamadı, kaleyi boşaltmış oldu, Renan'ın topa kafasıyla yön vermesi yetti, top yavaş yavaş ağlara gitti. Putsila'nın son anlarda attığı gol ile soyunma odasına beraberlikle gidildi.
***
İkinci yarı roller tamamen değişti. Bu sefer Adanaspor bastırdı, Altay ileriye gitmekte zorlandı. Duran toptan yenen golle 3. kez geriye düşüldü.
Her şey kötü giderken siyah beyazlıların başına talih kuşu kondu. 3 oyuncu değişikliği hakkını 74. dakikada dolduran Adanaspor'da Eze sakatlandı. Baldırında sorun vardı ve yürümekte bile zorluk çekiyordu. Oyun dışına alındı ve eksik oynamak zorunda kalındı. Denge kuruldu bu sayede. Ama gol penaltıdan geldi. Kaleci İrfan Can, Paixao'nun auta attığı penaltıda, vuruş anında çizginin neredeyse 1 metre ilerisine çıkmıştı. Hakem sarı kart gösterip, tekrarlattı. 2. defa kullanılan penaltıda da kalesini yaklaşık yarım metre terk etti. Gol oldu, hakem tekrarlatma gereği duymadı. Mücadele 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı.
***
Alınan 1 puan Altay için iyi mi kötü mü? Bana göre eğer play off hedef ise 1 puan iyi ama ilk 2 hedefleniyorsa kötü.
Paixao 2 gol attı fakat bir pozisyon var, kolay kolay unutulamaz. Maç 1-1 iken, 33. dakikada yapılan ortaya Paixao'nun sadece kafasını koyması yeterdi. Arka direkte, kalenin içinde, bomboşken öyle yaptı, kafasını koydu ama top eline çarparak ağlarla buluştu. Hakemden de kaçmadı, el verdi. İnanılmaz bir gol kaçmış oldu.
Sahanın içinde bazı yerlerde mikrofonlar var. Sesler anında canlı yayınla tüm dünyaya ulaşıyor. Bir kişinin küfür içerikli konuşması da bizlere kadar ulaştı. Herkes çok dikkatli olmalı.
Putsila çok gergindi. Sürekli birileriyle tartıştı, 3. kez yaptığında sarı kartı gördü.