Trump yönetimi İran'ın neredeyse mali sektörünün tamamını hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD'nin 18 İran bankasına yönelik yaptırım adımının Avrupa ülkeleriyle İran konusunda yaşanan gerilimi artırması bekleniyor.

ABD Maliye Bakanlığı, 18 İran bankasının yaptırım listesine alındığını açıkladı. Bu kapsamda, İran bankalarıyla iş yapan yabancı mali kurum ve kuruluşlara da yaptırım uygulanmasının önü açıldı. Bu adım İran bankalarının uluslararası sistemle bağlantısının da kesilmesi anlamına geliyor.

Yaptırımlarla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Steven Mnuchin, "İran'ın önde gelen 18 bankasına yönelik yaptırım uygulanması adımı dolara yasadışı erişimi durdurma konusundaki taahhüdümüzü yansıtıyor" dedi.

Kent Market'in üçüncü şubesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın gelir düzeyi düşük ailelerin yaşadığı bölgelerde kurma kararı aldığı Kent Market'in üçüncü şubesi Örnekköy'de açıldı.

Kent Market'in iki şubesi Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde hizmete girmişti. Yoğun ilgiyle karşılaşan Kent A.Ş. kar amacı gütmeden sağlıklı ve güvenilir kooperatif ürünlerini Karşıyakalılara ulaştıran Kent Market'in üçüncü şubesini Örnekköy Mahallesi'nde açtı.

Örnekköy Kent Market'te;  kırmızı et, tavuk, bakliyat, sıvı yağ çeşitleri, şarküteri ile günlük süt ve süt ürünleri, bal ve peynir çeşitlerinin yanı sıra, Kent A.Ş tarafından üretilen köfte ve sucuk gibi ürünler de satışa sunuluyor. Örnekköy Kent Market, Örnekköy muhtarlık binasının arkasında konumlanıyor.

Artık çok daha güçlü

AGCO'nun dünya çapında markası olan Massey Ferguson, beğenilen 'MF 7719 S' traktörünün 'NEXT Edition' özelliğiyle güçlendirilmiş yeni modelini tanıttı.

'2019 Yılının Makinesi' ödülüne layık görülen ve Massey Ferguson'un en popüler modellerinden biri olan 'MF 7719 S Dyna-VT' traktör, 'NEXT Edition' özelliği ile tarım üreticilerine artık çok daha güçlü bir performans imkanı veriyor.

Karma çiftçilikten tarla tarımına ve tarımsal müteahhitliğe kadar tarım profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanan yeni traktör, düşük işletme maliyetleriyle maksimum verimlilik sağlamak için basit, güvenilir teknolojiler kullanıyor.

'150 milyon kişiyi sefalete sürükleyebilir'

'Corona virüsü salgını 2021 yılına kadar 150 milyon kişiyi aşırı yoksulluğa sürükleyebilir!'

Bu uyarı Dünya Bankası'nın raporunda yer alıyor.

Yoksulluk ve Paylaşılan Refah Raporu iki yılda bir yayınlanıyor ve 20 yılı aşkın süredir ilk kez yoksulluğun küresel çapta artmasının beklendiği vurgulanıyor.

Salgının 88 ila 115 milyon kişiyi aşırı yoksulluğa itebileceği belirtilen rapora göre ekonomik daralmanın boyutlarına bağlı olarak bu sayı 2021'e kadar 150 milyona yükselebilir.

Dünya Bankası'na göre günde 1,9 dolardan (yaklaşık 15 TL) az parayla yaşamak zorunda kalanlar aşırı yoksul olarak tanımlanıyor. Bu da 2020'de dünya nüfusunun yüzde 9,1'i ila yüzde 9,4'ünün aşırı yoksulluğa sürükleneceği anlamına geliyor.

Oysa Dünya Bankası salgın öncesinde dünyada yoksulluk oranının bu yıl yüzde 7,9'a düşmesini bekliyordu

DİP EKSPRES

'Geçici faaliyet belgesi' ile

Merve Güleç Alaca, 'Oturup beklemek yerine değişim yaratmak şart!' düşüncesi ile 'Elbistan'da termik santrallerden pis hava solumak istemiyoruz.' diyor.

Çevre yatırımı yapmayan santrallere çalışma izni verecek torba yasa, büyük mücadeleler sonucu veto edilmişti. Çevre yatırımı yapmayan santraller kapatılacaktı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali de Ocak ayında mühürlenmişti.

Ama şimdi 'Geçici faaliyet belgesi' ile filtresiz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Eksik çevre yatırımlarını ne zaman tamamlayacağı ise bilinmiyor.

Evet şaka değil, çevreyi, havamızı kirleterek, halkın sağlığı pahasına etrafa bu dumanları salıyor.

Elbistan bu havayı solumak zorunda değil.

Ç. Holding bu geçici izin belgesiyle durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor.

Kül filtresi bile yok, gaz filtresi var sadece.

Gaz filtresinin çalışıp çalışmaması da muamma.

30 yıl işletme ömrü ile inşa edilmiş santralin 34 yıl çalışarak ömrünü fazlası ile tamamladı.