Sivasspor, teknik direktör değişikliğinden sonra yavaş yavaş yukarılara tırmanmaya başlamış bir takım. Göztepe yense, çok büyük kazançları olacak, yenilse çok da fazla kaybı olmayacaktı. 3 farklı yenilmiş olsa da, skoru gayet normal karşılıyorum ve geleceği için karamsar bir tablo görmüyorum; çünkü...
İzmir'in kışı daha görememiş ikliminden çıkıp, eksi derecelerin yaşandığı, karla kaplı bir şehirde sahaya çıkmak işkence gibi bir şey. Oynayıp, bir an evvel dönmek istersin evine.
Zemin, sarı kırmızılıların hiç alışık olmadığı bir zemin. Kardan temizlense de yağışın devam ediyor olmasının da etkisiyle saha oldukça kaygandı. Topun, gerek sürerken gerekse yere vurdurduktan sonra kontrolü, kayıp hız kazanması sebebiyle zordu. Bu zorluğu aşmanın yolu, alışık olmaktan geçiyor. Sivassporlu oyuncular uzun süredir bu sahada çalıştıkları için rakibinden kat kat daha avantajlıydı, bunu da iyi kullandı.
Halil sağ tarafta tamamen etkisiz kaldı. Ne zaman ki sola, her zamanki yerine geldi, o zaman pozisyonlarda görünmeye başladı. Ceza sahası dışından birçok güzel gollere imza atmıştır Göztepe. Bu maçta da çok denedi ama başarılı olamadı. Şut çekerken yerin kaygan olmasını hiç hesaba katmadılar, hep havadan vurdular. Buna göre taktik geliştirip, üzerine gitseler, mutlaka bir kaç gol bulabilirdi. 
Halil'in kullandığı bir köşe vuruşu da radarıma takıldı. Ceza alanına orta yaparken topu öylesine havalandırdı ki, havada çok süzülmesi sebebiyle kaleci çıktı, rahatça sahip oldu. Kaleci sahip olmasa, Sivaslı oyuncular engellerdi. Engelleyemeseler bile, yüksekten gelen topa kafayla etkili vuruş yapmak, biraz zordur.
3-0'lık skora bakıp da aldanmamak gerekir. Tüm olumsuz şartlara rağmen Göztepe, rakibine teslim olmadı, elinden geldiğince mücadele etti, başa baş oynadı, basit hatalar neticesinde fark yedi.

Bu fırsat kaçmamalıydı

Balıkesirspor büyük bir fırsat tepti. Alt sıralardaki Şanlıurfaspor'dan kendi evinde 3 puan almayı başaramadı.
Karşılaşmada 2 gol vardı. Her ikisi de aynı kaleye ve aynı şekilde atıldı. Ceza alanına yapılan ortayı, defans oyuncuları uzaklaştırdı uzaklaştırmasına ama ceza alanının hemen önüne, kaleyi cepheden gören yere. Asla yapılmaması gereken bir şey. Buraya topu gönderirsen ve bu top rakibin önüne düşerse, harika bir asist yapmış olursun, iyi bir vuruş geldiği taktirde de golü yersin. Mümkün olduğunca kenarlara yollayacaksın ki tek vuruşluk bir gol pozisyonu doğmasın.
Bekamenga'ya da ayrıca değinmek gerekiyor. Kaçırması imkânsız pozisyonları kaçırmayı başarması takdir edilmesi gereken bir şey. Altıpas çizgisi üzerinden, bomboş pozisyonda, topu auta atması kolay bir şey değil. Ama zor pozisyonları gole çevirmeyi başarınca vazgeçemiyorsun kadroda.  
Göztepe maçının da bir pozisyonuna dikkat çekmiştim. Çok havaya dikilerek yapılan orta. Bu karşılaşmada da faul atışında ceza alanına yapılan yüksek orta pozisyon doğurmadı, doğurması da çok zor.
1-1'lik sonuçla yitirilen 2 puan, liderle puan farkını 1 maça indirme şansından etti Balıkesirspor'u.

Altınordu'ya Manisa'dan çelme

Altınordu, son haftalarda çıkış yakalayan Manisaspor'u ağırladı Bornova'da. Genel olarak Altınordu kanatları çok iyi kullandı, galip gelebilmek için çok uğraştı. Manisaspor ise kanatları boşaltıp, içe kapandı ve kale önüne yığılarak, skoru korumak için uğraştı. Sadece ev sahibi takımın 1-0 öne geçmesinden, beraberlik golü sonrasına kadar ileride çoğalabildi konuk takım.
Karşılaşmanın dikkat çekici olayları maçın ilk saniyelerindeki ve sonlara doğru 2 geri pası idi. İkisinde de önce Altınordulu oyuncular uzun pas attılar, ardından Manisasporlu oyuncular geri pası vermek istediler, top kaleciyi de geçti ama son anda yetişerek gol olmasına izin vermediler. Hele ilki çizgiyi bile geçti, hakem de izdüşümünü hesaba katıp, oyunu devam ettirdi.
1-1 beraberlikle puanların paylaşılması Manisaspor'u sevindirirken, Altınordu'yu üzdü.

Denizli de Ümraniyezede

5 hafta öncesinde küme düşer dediğimiz Ümraniyespor, son 4 maçında 4 galibiyet almayı başararak, ilk 6'ya oldukça yaklaşmıştı. Hafta sonu Denizli'deydi ve Denizlispor'un rakibiydi. Denizli kendi sahasının avantajını kullanıp saldırmaya çalıştı, Ümraniye gol yememek için yattı da yattı, oyunu soğuttu. Gol arayan yeşil siyahlılar, son dakikalara doğru golü yedi. Beraberliği ararken de kontradan 2. golü gördü kalesinde.
Bu maçtan da bir enstantane bulmayı başardım. 2. golde kendi sahalarından hızla atağa kalkan Ümraniyesporlu oyuncuları hemen arkasından takip eden bir kişi vardı. Öylesine hızlı koşuyordu ve pozisyona öylesine yakındı ki, forma farkı olmasından dolayı gidip müdahale edecek hissi uyandırdı. Etmesi gerekse edebilir, atağı da kesebilirdi, herkesten hızlıydı. O kişinin Denizlisporlu bir oyuncu olması gerekirdi oysa amma ve lakin değildi, hakem Bahattin Şimşek'ti.

Liderliği Bandırma belirledi

Son 4 haftanın yenilgisiz takımı Bandırmaspor, lider Malatyaspor'u deplasmanda devirdi. Önce durdurdu, sonra vurdu. Yüzde yüzlük bir gol pozisyonu yakaladı ama 2.'yi bulamadı. 
Golde Yiğit savunma arkasına çok iyi kaçtı, çok iyi de pas aldı. Çizgiye inmeden içeriye uzatması gerekiyorken, yapmadı, pozisyonu zora soktu. O zor pozisyondan gol çıkarmayı başardı.
İstatistiklerde Malatyaspor'un bariz üstünlüğü vardı fakat pozisyonda çok kısır kaldı. Kornerlerde çarpıcı sayılar var. Malatya 15 korner atmışken, Bandırmaspor hiç korner kullanamamış.

Akhisar diş geçiremedi

Avrupa Ligi'nde grubunda lider olan Osmanlıspor, Akhisar için zorlu bir rakipti. Diş geçiremedi, evinde 2-1'lik mağlubiyet aldı. İlk gol büyük bir şansızlık sonrası geldi. Adrien Regattin'in ceza sahası dışından vuruşu dışarı gidiyorken, Serdar'ın ayağına çarptı ve kaleye yöneldi. Vaz Te'nin beraberliği getiren golü de oldukça güzeldi. 
Haftayı Akhisar puansız kapasa da küme düşme hattından biraz uzak olması, üzüntüyü azaltıyor. 

2.Lig Beyaz Grup

Bucaspor, puan kazanmaya devam ediyor. Zonguldak'ta, Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup ederek, küme düşme hattından oldukça uzaklaştı. Böyle devam ederse, ilk 5 yakındır.
Nazilli Belediyespor, haftanın zirve adayı Sivas Belediyespor'dan 3 puanı tek golle koparmayı başardı. 
Fethiyespor, İstanbul'da 78'de geriye düştü. Üstüne 2 dakika sonra 1 kişi eksik kaldı. Maç bitti derken uzatma dakikalarında bulduğu golle haftanın başka bir lider adayı Keçiörengücü'nden 1 puanı kaptı.  

2.Lig Kırmızı Grup

3 haftadır puan kaybeden Gümüşhanespor, haftalar sonra liderliği Ankaragücü'ne teslim etti. Alttan gelen diğer takımlar da şampiyonluk için ümitlendi. 
Dakika 40: Menemen Belediyespor:5 - Kırklarelispor:0. Dakika 90: Menemen Belediyespor:5 - Kırklarelispor:4. Bir takıma 5 farklı üstünlük sağlamışken, rakibin gardı düşer, karşılaşma bitse de gitsek moduna döner. Menemen şampiyonluğa oynuyor, Kırklarelispor küme düşmemeye. 5 golden attıktan sonra nasıl oluyor da 4 gol yeniyor ya da 5 gol yedikten sonra nasıl oluyor da 4 gol atıp, beraberlik için bastırılabiliyor? Kafada deli sorular. Çöz çözebilirsen.
Karşıyaka, 1461 Trabzon deplasmanında, Can Erdem'le öne geçti. Rakibinin bir kişi eksik oynuyor olması 3 puanın rahat geleceğini düşündürüyordu. Özellikle 84'te Arif Cılak atıldıktan sonra Karşıyaka oyunu iyice soğutmaya çalıştı. Ev sahibi takım yüklendi, buna da gol izni verilmedi. 1. sıra ile puan farkı bu hafta da biraz olsun azaldı.
Alt sıralardan bir türlü tam olarak çıkamayan Aydınspor 1923, Bugsaşspor'u 1-0 yenerek, evine 3 puanla döndü.

3.Lig 1.Grup

Altay namağlup dinlemedi. Yenilgisiz uzak ara lider Sancaktepe Belediyespor'a büyük bir çelme taktı. 2-0 kazanarak herkese neler yapabileceğini gösterdi. 

3.Lig 2.Grup

Bodrumspor eriyor. Sahasında küme düşmeye oynayan Dardanelspor'a 3-1 mağlup oldu, zirvedeyken 4. sıraya geriledi.
Manisa BBSK, sessizce zirveye doğru tırmanıyor. Haftayı, Erbaaspor deplasmanında aldığı 3-0'lık galibiyetle kapattı, iyice havaya girdiğini ispatladı.
Tire 1922, Halide Edip Adıvar SK'yı 1-0 ile geçti. Ligde rahat bir konuma geldi.

3.Lig 3.Grup

Afjet Afyonspor'un konuğu Bergama Belediyespor idi. Ev sahibi takım liderliği korumak, konuk takım ise diplerden biraz olsun uzaklaşmak istiyordu. Zorlu mücadeleden 3 puanı alan takım, 1-0'lık galibiyetle Afjet Afyonspor oldu.
Sakaryaspor, şampiyonluğun en büyük adaylarından. Muğlaspor için zor bir haftaydı dolayısıyla. 2. yarıda yediği 2 gol sonrası evine puansız dönmek zorunda kaldı.
Denizli BBSK, kırmızı hattan kurtulamadı. Geriye düştüğü müsabakada, Bayrampaşa ile puanları paylaştı.