Sevgili okuyucularım, köşemde yeni yılın ilk yazısını yazıyorum. Elimde olmayan nedenlerle iki hafta üst üste sizlerle olamadım üzülerek. Uzun yıllar aynı gün, aynı zamanda bu köşede sizlerle dertleşmeye, paylaşmaya öyle alışmışım ki. Haber Ekspres yaşamımda bir çatı, sizlerle bir büyük aile olmuşuz. 2004 ilk yazmaya başladığım yıl, o günden bu yana neler paylaşmışız.
Her çarşamba, her hafta, her bayram. Oturdum klasörlerimi açtım, yazılarım içinde dolaştım.
Tabii içinde yaşarken, zamanın akışında fark etmediğimiz birçok değişimi de fark ettim.
***
Hep İzmirli olmakla çok şanslı olduğumu düşünürüm. Dışarıdaki arkadaşlarımın ara ara sitemleri de olsa, gerçekten havasından mı, suyundan mı, Türkiye'de yer aldığı coğrafi konumundan mı Tanrı'nın şanslı kullarıyız. Gavur İzmir tanımına da; İzmir'i, İzmirlileri tanımayan, anlamayanların kullanımına da itibar etmeyiz. Aydın, çağdaş, her dini, her kültürü içinde barındıran, beraber yaşayan Müslüman'ı, Rum'u, Ermeni'yi, Yahudi'yi yedi düvelden İzmir'de doğup yaşayan veya göç ederek yerleşen İzmirli olan. Biliyorsunuz, Victor Hugo kitabı "Orientales" kitabında İzmir'i "Prenses" olarak tanımlamış. Herodot ise "Onlar kentlerini yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve iklimlerde kurdular" demiş.
Demek İzmir'in özel olması tesadüf değil. İzmirli kadınların, kızların da.
***
2017'yi uğurladık 2018'e girdik, zaman durmuyor; değişiyor, değiştiriyor. Hepimiz bundan payımıza düşeni alıyoruz. En önemlisi de derslerimiz. Yeni yılı kutladık, hediyelerimizi aldık. Aslında en büyük hediyemiz yaşamak sağlıkla. Belki de bu kadar duygusal hissetmemin nedeni 2017'de yaşadıklarım, birikimler, hayli yol aldım, birçok da ders; adına tecrübe diyorlar. Pembeler hala pembe, ama artık toz pembe değil. Değerlerim hala aynı ama süzülmüş rafine ve asla değişmez. Belki beni ürküten üzen de bu. Ayrıca sevdiklerimi uğurlamam. Hayatta hiçbir zaman çok büyük şeyler beklemedim, sevgimi cömertçe sunarak, olanaklarımı paylaşarak. En değer verdiğim mutlu olduğum emeğimin karşılığı gelen, liyakat, etik, karşılıksız sevgiler oldu. O kadar yoğun oldu ki yaşamım, son 45 yılımı iki ile çarpıyorum.
***
Beklentilerim minimumda 2018'de, en başta sağlık, sevdiklerimde ve sevdiklerimle. Her yıl heyecanla beklediğim hediyelerden biri de 2004'ten bu yana yeni yılda Gazetemizin sahibi Sayın Aydın Bilgin'den gelen bir zarf. Yanlış anlamayın, zarfın içinde özenle yazılmış bir yeni yıl kutlaması, teşekkürü, Haber Ekspres'te olduğum için. Özenle sakladım hepsini, bu yılki mektubu bir veda idi. Haber Ekspres'i bizlere emanet eden, emekliliğe adımını atan. 2018 benim de hayatımda sorumluluklarımda önceliklerimi bugüne getirdiğim birçok olayda emanetleri teslim etme kararlarım 2018'e girerken devam eden yaşamda emanet edebilmenin de ne büyük bir sorumluluk olduğunu hissettirdi sonsuzlukta. Önemli olan gereğini yapabilmiş olmanın huzuruyla yeni yılın, değişimlerin, Türkiye'mize, İzmir'imize, geleceğe hayırlı güzelliklerin, iyiliklerin, liyakatin, barışın, sevginin egemen olması dileğiyle. Hoş geldin yeni yıl...