Karşıyaka konuk ettiği Orduspor 1967'ye 2-1 yenilerek taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçtan günler önce dostluk rüzgarları esmeye başladı. Karşıyakalı taraftarlar dost olarak gördükleri rakip takım taraftarını beraber maç izlemeye davet etti. Bu karşılık buldu. Birkaç taraftar da olsa gelmişti.

Maça çıkarken Ordusporlu oyuncular tribüne fındık paketleri attılar.  Karşıyaka ile elele tribüne çağrılıp alkışlandılar. Ama maç esnasında yerde yatan, hakeme itiraz eden ve sert oynayanlara tepki gösterildi. Her şeye rağmen maç sonu yine tribünlere çağrıldı. Bazı futbolcular taraftarın yakınına gidip, bir şeyler konuştular.
***
Maça Orduspor iyi başladı. 5 dakika kadar sonra dengelenmeye başladı. Defanslar orta sahaya kadar çıkınca oyun alanı daraldı. Orta sahada top kapma savaşına dönüştü. Burada teknik konuştu. Ev sahibi takım oyuncuların teknik kapasitesi yüksek. Zaman zaman bu alandan çıkmayı başardılar, ceza alanına yaklaştılar, burada kayboldular. Özellikle sağ kanatta çok güzel verkaçlarla çizgiye inildi, sonrası gelmedi. Ceza alanı içerisine gönderilen toplar hep karavanaydı. Sanki top gülle gibiydi. Vuramadılar. Bakarak orta yapamadılar.
Konuk takım daha çok defans arkasına koşularla kaleye yaklaştı. Bunda karşılarındaki defansın ağır olmasından faydalandılar. Yüzde yüzlük pozisyon yakaladılar. Bir pozisyonda soldan Cevatcan kaçtı, ortadan Metin. Metin'e al da at dedi, karşı karşıya topa ıska geçti.
İlk yarı dengeli bir oyun varken, ikinci yarı Orduspor'un öne geçmesiyle üstün taraf Karşıyaka oldu. Üst üste beraberlik golü için yüklendi, net pozisyon bulamadı. Hızlı hücumlarda kalesinde tehlikeler yaşadı.
Skoru belirleyen en büyük etken yeşil kırmızılı defans oldu. Ağır kalmaları ve hataları ön plana çıktı. Kısa düşen geri pasında araya Metin girdi, 52. dakikada takımını öne geçirdi. Defansın ağırlığı sonucu bir top direkten döndü. Yine 2 metre kadar topa yakın olan defans oyuncusuna yetişip topu kapan Oğuz farkı 2'ye çıkardı. Karambolde gelen gol farkı 1'e indirdi ama santrasına yapmaya bile vakit kalmamıştı. Maç 1-2 sona erdi.
***
İki kaleci de topu oyuna sokarken yavaş hareket etti. Sanki iki takım için de beraberlik iyi sonuçtu.
Bilal Gülden sakatlandı. Saha dışarısındaydı ama ayağı biraz içeriye girmişti. Karşıyakalı oyuncu ayağını tutup, ceza alanı dışına koydu. O ayak saha içerisinde olduğu sürece kurallar gereği maç başlayamazdı.
Maç oynanırken çok fazla küfür edildi. Bu daha çok grup halinde değil, kişisel. Yönetime de isyan edenler vardı. Ama dozu fazla kaçırdı. Teknik direktör istifaya davet edildi.
***
Karşılaşmada dikkatimi en çok çeken oyuncu Cevatcan Ekinci oldu. Sol açıkta iyi işler yaptı. Ağır Karşıyaka defansının arkasına çok sarktı, gollük pozisyon yakaladı, gollük paslar attı.