Karşıyaka ligin ilk haftasında deplasmanda iddialı ekip Van BBSK'den puan almayı başarmıştı. Sahasındaki ilk maçında kendisi gibi 1 puanlı Düzcespor'u ağırladı. Taraftarlar takımını yalnız bırakmamıştı. Hatta tribünlerin geçen seneden bile daha fazla dolduğu söylenebilir.

Karşılaşmaya Düzcespor hızlı başladı. İlk 5 dakika yüklenen ve gol arayan taraftı. Ardından yeşil kırmızılılar üstünlüğü ele aldı kısa bir süreliğine de olsa... Sonrasında dengeli bir mücadele izlemeye başladık.
İlk yarı sadece 4 kez gole yaklaşıldı. Bunlardan 3 tanesi Düzcespor, 1 tanesi Karşıyakanındı... Karşıyaka'dan Battal'ın aşırtma vuruşu direkten döndü, Düzcespor'dan Salih'in ceza alanı dışından vuruşunu kaleci Erdoğan kontrol etti. Ama işte 45+2'de defans arkasına sızmayı başaran Alperen, ceza alanına girip, güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Fırtına gibi esmeye başladı

İkinci yarı sahada Karşıyaka fırtınası vardı. Düzcespor tamamen skoru koruma derdine düştü, yeşil kırmızılılar sağdan soldan geldi, yüzde yüzlük gol pozisyonları buldu ya son vuruşlar kötü oldu ya da kaleci Gökhan gole izin vermedi.
57'de Görkem, yapılan ortaya vole vurmayı denedi, düzgün bir vuruş yapamadı. 58'de Hakan güzel vursa gol, vuramadı. Solunda da Battal bomboştu. Pas verse top boş kaleye girecekti. 61'de soldan Onur'un ortasına Doğukan vole denedi, olmadı. 80'de soldan gelen ortayı Hakan altıpas üzerinde bomboş iken kaçırdı. 82'de Doğukan ortaladı, Battal'ın kafa vuruşunu kaleci kornere çeldi. Ve son olarak, 90+8'de Hakan rakibini ekarte etti, kaleci ile karşı karşıya kaldı ama Gökhan kalesini zamanında terk edip, açıyı kapattı ve gole izin vermedi. Kaçan bunca golden sonra taraftar da tribünde kahroldu.
Bu kadar ev sahibi takımın pozisyonunu saymışken, rakibinin de tek pozisyonuna değinmek lazım. Kaf Kaf gol ararken, defansta açık verdi. Kaleci Erdoğan karşı karşıya kaldığı rakibinin açısını kapattı, engelledi ama aşırtma vuruşta yapacağı bir şeyi yoktu. Neyse ki defans dönmüştü. Cenk çizginin hemen önünde kaleye gitmekte olan topu kontrolü altına aldı.

Orta saha zayıf kaldı

Oyun düzenine gelecek olursam, Düzcespor defansını orta sahaya kadar çıkardı ve alan daralttı. Karşıyaka rahat pas yapamadı. Defans pas verecek oyuncu bulmakta zorlandı. Pas verdiklerin de hemen baskı geldi, kaptırıldı. Defans arkasına hiç top atılamadı. Atmaya çalışsalar da kısa düştü. Sanki uzun vuracak güçleri ve yetenekleri yoktu. Defans arkasına paslara ve koşulara çok çalışılması gerekiyor.
İkinci yarı yeşil kırmızılılar hep kanatları kullandı. Sağdan soldan hücum etti. Sürekli orta yapıldı, son vuruşların kötü olması sebebiyle, fark atılacak maçtan mağlubiyetle ayrılındı. Ortalar bazen süzülerek gitti. Ortalarda topa biraz daha sert vurulmalı ki, kaleye gönderilen top daha hızlı gitsin. Ceza alanı içerisinde de düzeltip, ayakla rahat vuruş şansı yakalandı, adeta gözü kapalı şut çekildi. Sakin olunmalı, boş bir alan seçilmeli, ayak içi sert bir vuruşla bu alana şut çekilmeli.
Yardımlaşma zayıftı. Topu alan oyuncu pas verebileceği bir arkadaşını bulmakta zorlandı. Hatta taç atışlarında bu sebepten çok gecikildi.

Geçmiş olsun Mustafa

47. dakikada Mustafa Değirmenci topu kapmak isterken sakatlandı. Her ne kadar önemli bir şey yokmuş gibi görülse de uzaktan, ambulans çağrıldı. Tedavisi uzun sürdü ve oyun da tam 5 dakika durdu. Sonradan öğrendik ki, köprücük kemiği kırılmış.
64. dakikada Görkem, takım olarak orta sahaya kadar çıkmışken, Talha ile karşı karşıya kaldı. Geçilince rakibinin arkasından durdurmak için asıldı. Talha'nın durmaya niyeti yoktu, çünkü kaleci ile karşı karşıya kalacaktı, hızla gittiği takdirde... Görkem'in de gitmesine izin vereceği yoktu. Bu yüzden çekmeye devam etti ama sonrasında kaçırdı. Hakem oyunu devam ettirdi. Tutma işe yaramıştı, tehlike yaşanmadı. Ancak pozisyonun devamında hava topu mücadelesinde Düzceli oyuncular, çok kızmış olmalılar ki, Karşıyakalı oyuncuyu neredeyse ezdiler. Bu sertlik sonrası saha içi karıştı. Futbolcular birbirine girdi. En az bir tane kırmızı kart çıkar dedik, hakem sarı kart ile geçiştirdi.

Hakem sertliği seviyor

Hakemden bahsetmişken devam edeyim. Sertliğe çok müsamaha gösterdi. Kolay kolay faul vermedi. Bu da mücadele gücünü üst düzeye çıkardı.
Taraftar takımını çok iyi destekledi ama aralarında zaman zaman münakaşalar yaşandı. Bazı kişiler, o bölgeden kaçıp, sahayı daha köşeden gören yerde oturmak zorunda kaldılar.
Karşılaşmanın sonlarına doğru hakem tacı Düzce'ye verdi. Buna kızan Onur topu eline aldı, itiraz edip durdu. Zaten ikinci yarı sürekli zaman geçiren Düzcesporlu oyunculara sinirlenen taraftar, bu sefer zamanı öldüren Onur'a tepki gösterdi. İtirazın uzaması, rakibinin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildi.
Bu karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılmak, herkesi üzse de, yine de bir ışık vardı. Maç sonu taraftar Karşıyakalı oyuncuları tribüne çağırdı ve moral verdi.