Önce Karşıyaka'nın 3. Lig'de elde ettiği büyük başarıyı ve Play-Off mücadelesine yapmaya hak kazanarak, 2. Lig'in kapısına gelmesini kutlayalım.
Büyük maddi sorunlar içinde kıvranmasına ve yasaklarına rağmen, son 5 maçını kazanarak, ligin dibinden gelip, adını Play-Off'a yazdıran KSK'nin tüm yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları büyük iş başardılar. Kendilerine inanan taraftarları artık onlardan 2. Lig'i bekliyor.
10 ve 15 Mayıs'ta Van Büyükşehir Belediyespor'la oynanacak 2 kritik maçın ardından Kaf-Kaf, son maçını tarafsız sahada yaparak, yeniden 2. Lig'e dönmenin mutluluğunu yaşayacak.

Stadın durumu netlik kazanamadı

Gelelim Karşıyaka'nın Stadı'na.
Bu alanda yeşil-kırmızılı camia bir türlü arzu ettiği sonuca ulaşamadı. Yalı'daki eski stadın yerine, 27 bin 725 metrekarelik alanda hayata geçirilecek projenin ihalesi iki kez iptal edildi. Stat alanına bugüne kadar 2 bin kazık çakıldı ve 16 milyon liralık harcama yapıldı.
Bürokratik ve hukuki süreç bir türlü tamamlanamadı. İki kez temeli atıldı, ama yapılan itirazlar nedeniyle hep yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ne kadar bastırsa da Karşıyaka Belediyesi, meslek grupları ve üçüncü kişilerin itirazları sürdüğü için hep havanda su dövüldü. Göztepe'nin aynı anda başlayan projesi hızla devam ederken, Karşıyaka Stadı'nın, Yalı'daki yeri cansız olarak kaldı. Bilirkişi raporu itirazların haksız olduğunu belirtmesine rağmen, ortada yine bir şey yok.
31 Mart seçimlerinden sonra yine siyasi söylemler ortaya atılmaya başlandı. Karşıyaka'nın yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay stat zirvesi yaptı. Tugay, "Stat inşaatının Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından bir an önce başlatılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Biz hazırız ve belediye olarak asla engel koymayız" dedi.
Eski stadın 2015'te yıkılmasının ardından geçen süreçte vicdanının çok rahatsız olduğunu dile getiren Cemil Tugay, "Şimdi top Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda. Yapı kayıt belgesi de alındı. O stadı artık yapalım. Belediyelik bir mevzu varsa benden ne isteniyorsa yaparım. İşçiyse işçi, malzemeyse malzeme... Gerekirse ben çalışırım. O stadyum Yalı'ya yapılacak diyorum, başka da bir şey demiyorum" diyerek topu hükümete atınca, yanıt AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'ndan geldi. "Hükümet kanadında isteksizlik var. Bahane öne sürüyorlar" iddialarının yapıldığını belirten Çiftçioğlu, "Stat Karşıyaka'ya hangi şartlarda olursa olsun yapılacak. Yeter ki Karşıyaka Belediye Başkanı selefi gibi engel çıkarmasın. Aynı paydayı paylaşıyorsak, stadı kentimize kazandıralım" diyerek, yeni bir kart açtı.

Herkes aynı şeyi istiyor da

Bu demeçlere bakıldığında ufak tefek pürüzler olsa da, aynı noktada birleşiyor gibiler. Ancak yıllardır konuşuluyor. Harekete geçen yok.
Niye hep karşılıklı konuşmalar.
Niye ayrı ayrı zirveler yapılıyor.
Niye bir araya gelip, ortak payda için ne yapılması gerekiyorsa, ki acil, yapılmıyor.
Hep siyasi söylemler.
Eksik nedir. Tamamlanması için gerekli prosedürler, atılması ve çekilmesi gereken imzalar, davalar nelerdir.
İhaleye yeniden neden çıkılamıyor. Karşılıklı olarak aynı masada oturup, neden tartışılmıyor.
Bu projenin eksikleri var elbette.
Bu nedenle 5 yıl, atışmalarla, itirazlarla, davalarla geçti. Bir arpa boyu yol gidilmedi.
Karşıyaka'nın yakaladığı başarılı ivme, bürokratları da, siyasileri de heyecanlandırmalı.
Herkesin eteğindeki taşları dökeceği, büyük katılımlı, şeffaf bir zirve yapılmalı.
Arkadan konuşarak değil, yüz yüze, aynı masada...
Eleştirerek değil, yapıcı olarak.
Çözüm odaklı.
Tek çare bu.
O zaman anlayacağız, kim istiyor, kim istemiyor, stadın yapılmasını.
Acil olarak bir araya gelin ve herkese anlatın, neden yapılamıyor bu stat.
Veya, yapılması için kimin ne yapması gerekiyor.
Hep birlikte el ele, aşın şu engelleri.
Yeter artık, duvar olduğunuz.