Sonunda Kocaoğlu "Adayım" dedi...

Siyaset şaşkın, vatandaş şaşkın, en çok da İzmirliler şaşkın...

Bana hiç sürpriz gelmedi...

1 Ekim'de "Yokum" dedi Kocaoğlu...

Arkasından da defalarca "belli olmaz"lar geldi...

Biliyordu sanki partisinin bu işi ağırdan alacağını, topun yine onun ayağına geleceğini...

Ne demişti 6 ay önce Kocaoğlu;

"31 Mart seçimlerinde aday olmayacağım. Önümüzde 6 aylık bir süre var. O tarihe kadar İzmir'e layık bir arkadaşımıza bayrağı devredeceğim."

Bugün ise yaptığı açıklamaya ve meal'ine şöyle bir bakalım;

"Ben, bu seçimlerde aday olmayacağımı kamuoyu ile paylaşmıştım. Bunu 6 ay önce yapmamın temel gerekçesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü açmaktı. Belirlenecek arkadaşımız da bu süre içinde kendini tanıtması ve projelerini anlatması gerektiğini düşünmüştüm. Onun için de 6 ay önce aday değilim dedim.

Ancak aradan geçen 3,5 aylık süreye rağmen partimizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenemedi. Bu belirsizlik artık partimize zarar verecek boyutlara ulaştı. Diğer yandan iktidar partisinin bakanlık yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği beni ve bu partiye gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir."

Ne diyor Aziz Başkan;

"6 ay önceden aday olmayacağımı açıkladığım halde, bugüne kadar hâlâ CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayamadı. Seçime 3,5 ay var. Benden başka kim aday olursa olsun kendini bu süre zarfında seçmene tanıtamaz, anlatamaz.

Ama İktidar partisi bakanlık yapmış adayını yaklaşık bundan 2 ay önce açıkladı bile. Gece gündüz durmadan çalışıyorlar.

Bu gelişmelere bakıldığı zaman İzmir'de CHP'nin bir güç kaybı yaşayacağı ortadadır. İşte benim endişem de budur. Bunun için tekrar aday olmaya karar verdim."

Sözün özü;

Haydi diyelim Büyükşehir'e Aziz Başkan aday, peki ilçeler nasıl şekillenecek? Aday belirlemede Kocaoğlu fonksiyonu mu öne çıkacak, yoksa parti meclisi mi ağır basacak?

Benim sözüm;

Kimse kusura bakmasın. Bu seçimlerde önceki gibi sandıktan yüzde 56'larla falan çıkmak artık hayaldir.