Genç Yazar Rana Demiriz 2011 yılının başında serinin ikinci romanı Yüzleşme’nin ardından, serinin üçüncü romanı Donmuş Ateş’i de yazarak 16 yaşında 3 adet romanı yayınlanmış genç yazar olarak litaratüre girdi.

14 yaşında gösterdiği bu başarı Rana Demiriz’e T.C. Başbakanlık dahil birçok ödül kazanmıştı. İkinci Romanı Yüzleşme ile başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayan Rana, 3. Romanı Donmuş Ateş ile Edebiyat alanında hızla ilerlemeye devam etmektedir. Toplam 1190 sahife ve 65 bölümden oluşan ilk 3 kitabının ardından serinin üçüncü romanınıda 2012 senesi içinde yayınlamak için çalışmalara başlamıştır.
Katıldığı TV programları ve seminerlerde başarısının kitap sevgisi ve çok okumaktan kaynaklandığını belirterek günümüzde unutulmaya başlanan kitap okuma alışkanlığınınt ekrar kazanılması için verilen mücadelenin en güzel gönüllü örneklerinden biridir.

Ulusal çevreler kadar uluslararası çevrelerinde dikkatini çeken Rana ya 2011 senesinde moderatörlüğünü yaptığı Dünya Gençlik Forumu çerçevesinde Birleşmiş Milletler Destekli İDEA tarafından ‘Dahi Türk’ ünvanı verilmiştir.

Plastik sanatlara olan ilgisi ve bu alanda akademisyen olmak için yoğun çalışma içinde olan Rana, 15 - 25 Aralık günlerinde ayrıca romanlarından esinlenerek yaptığı resimleri ve çalışmalarını Ataşehir Doğa kolejinde sergileyecek.