200 minik kemancı, keman sanatçısı İlkin Ünsal ve Fuat Efendiev'in koordinatörlüğünde Yüksel Eraslan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede ikinci konserini verdi. Projenin uzun yıllar sürmesi ve eğitimin ilerleyen yıllarında klasik formasyonda tam anlamıyla çok sesliliğe dönüşmesini amaçladıklarını belirten ünlü keman sanatçısı Fuat Efendiev, "Ekonomik durumu sanat eğitimi alacak düzeyde olmayan ama yeteneğiyle umut vaadeden çocuklar arasından seçtiğimiz 500 kursiyere 'keman'la gelecek yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.

500 Minik Kemancı Projesi'nin Genel Koordinatörü olan İlkin Ünsal ise, "Sevgiyle her şey başarılır' sözünü ilke edindiklerini belirterek, "Bu projeyle maddi imkansızlıklar yüzünden sanat eğitimine ulaşamayan yetenekli çocukları keşfetmeyi ve müzik dünyasına kazandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca 500 Minik Kemancı Projesi, kentin kültür yaşamına da önemli bir canlılık kazandıracak" diye konuştu.
Geceye katılan velilerden Handan Hanlıoğlu Mutlu, "Minik kızım Arya'nın iyi bir kemancı olmasını istiyorum. Onu sahnede seyrederken gözlerindeki mutluluğa şahit olmak mükemmel bir duygu" dedi.