İzmirlilere her hafta farklı sanatsal etkinlikler sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta yine birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

24 Aralık Salı günü, "Dokuz Eylül Üniversitesi" solistleri, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahne alacak. Saat 20.00'de başlayacak konserin sanatçıları Joshua Epstein (Keman), Hartmut Lindemann (Viyola), Can Elbi (Viyolonsel), Ayça Özsöğüt (Kontrbas), Sonat Sözer (Flüt), Levent Gökmen Nacaroğlu (Obua), Ender Gülenler (Klarnet), Vladimir Stoyanov (Fagot), Kerim Gürerk (Korno).

 

Fatih Erkoç konseri

24 Aralık Salı tarihinde yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Fatih Erkoç'un vokal olarak sahne alacağı "Blue in Green With Stars" konseri düzenlenecek. Saat 20.00'de başlayacak konserde Sibel Köse (Vokal), İmer Demirer (Trompet), Atıf Peynirci (Klarnet), Alpay Çiftçi (Gitar), Tansu Karpınar (Perküsyon) sanatçıya eşlik edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın “Yeni Yıl" konseri 24 Aralık, saat 20.00'de İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenecek. Şef Hüseyin Çebi yönetimindeki konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüze, Funda Öncü, Tülay Şen, Bahar Pamukçu, Şenay Gökdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş ve Müge Ökten sahne alacak. Konser halka açık, ücretsiz olarak düzenlenecek.

"Nail Yavuzoğlu Modal Jazz Quartet" konseri 26 Aralık'ta İzmir Sanat'ta gerçekleştirilecek. Caz severleri bir araya getirecek konserin başlama saati 20.00.

26 Aralık günü AASSM'de İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin "Carmina Burana" etkinliği İzmirlilerle buluşacak. Carmina Burana'nın başlama saati 20.00.

27 Aralık Cuma akşamı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası "Müzikallerle 2013'e Veda" edecek. Konser, AASSM'de 20.00'de başlayacak.

 

İdil Biret'ten piyano resitali

 "Yeniden Sinematek" gösterimleri kapsamında 27 Aralık Cuma akşamı, "Kuzey" isimli film gösterilecek. İzmir Sanat'ta 20.00'de başlayacak film, halka açık ve ücretsiz olacak.

28 Aralık Cumartesi akşamı dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret İzmirlilerle buluşacak. Ege Rotary ve Rotaract Kulülerinin düzenleyeceği konser AASSM'de 20.00'de başlayacak ve ücretsiz davetiyeli olacak.

30 Aralık Pazartesi günü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şef Jean Baily yönetiminde "Yeni Yıl Konseri" gerçekleştirecek. AASSM'deki konserin başlama saati 20.00.

Ayrıntılı bilgi ve bilet temini için http://www.izmir.bel.tr/kultursanat web sitesi ile AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerine başvurulabilinir. İZDOB ve İZDSO konserleri için, http://www.dobgm.gov.tr  ve D&R gişelerinden bilet alınabilir.

Resim sergileri

Ankara Kadın Ressamlar Derneği'nin "Gökkuşağı" sergisi, 4 Ocak tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gezilebilir. Sergi pazar günleri hariç 09.00 - 18.00 saatleri arasında açık kalacak.

Antonio Castaneda Buraglia'nın "Cepheden Cartegana" isimli kişisel fotoğraf sergisi İzmir Sanat'ta 3 Ocak 2014 tarihine kadar gezilebilir.

İnşaat Mühendisleri Odası bünyesindeki "Sanatçı Mühendisler Komisyonu"nun hazırladığı karma sergi ise tarihi Havagazı Fabrikası'nda 31 Aralık gününe kadar ziyarete açık olacak.

YILDIZ KENTER İPTAL

Belediye'nin 25 Aralık Çarşamba günü düzenleyeceği 'The Legacy&Yıldız Kenter" etkinliği, sanatçının rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi. Etkinlik için bilet alan İzmirlilere paraları iade edilecektir.